A légszennyezettség veszélyei és megelőzése

aroma diffúzor
aroma diffúzor

A levegő nem pusztán a kültéren lehet szennyezett, hanem a belterünk, a lakásunk levegőjében is előfordulhatnak olyan szennyezőanyagok, amelyek károsan hatnak a tüdő egészségére és légzőszervi betegségeket, asztmát okozhatnak, allergiás reakciókat válthatnak ki. A beltéri légszennyezettség fokozhatja a krónikus tüdőbetegségek kialakulásának a kockázatait. Mutatjuk, hogy milyen tényezők válthatnak ki ennyire komoly betegségeket és mit tehetünk ezeknek az egészségügyi problémáknak a megelőzése érdekében.

Levegőt szennyező veszélyforrások a lakásban

A beltéri légszennyezettség kialakulásában sok tényező játszik szerepet. A dohányzás áll az első helyen, mint légszennyező anyag. Nem csak az aktív, hanem a passzív dohányzás is károsan hat az egészségre, nem beszélve arról, hogy a levegőt is nagymértékben szennyezi.

A vegyi anyagok, amelyekkel takarítunk, tisztítjuk a bútorainkat, a padlót, a csempét, nagyon sok olyan káros anyagot tartalmaznak, amelyek szintén negatívan hatnak a légzőszervi egészségre. Ennek elkerülés érdekében, érdemes a természetes tisztítószerekre váltani, amelyek nem csak az egészségre nem jelentenek veszélyt, de a környezetet sem károsítják.

Sokan nem is gondolnánk, de még a főzés és fűtés során is kerülhetnek nagy koncentrációban olyan anyagok a levegőbe, amelyek szintén negatív hatással vannak a légzőszervi egészségre és a légző funkciókat is jelentősen csökkenthetik. A szagelszívó a konyhában és a fűtési rendszereink rendszeres ellenőrzése és tisztítás elengedhetetlen, hogy minél kevesebb szálló por és káros, a légzőszerveket irritáló anyag kerüljön a beltéri levegőbe.

Gyors és egészséges vacsora 10 perc alatt! Kattints ide és nézd meg ezt a videóban. Olcsó és finom cukkini recept

Amikor az otthonunkat rendezzük be és új bútorokat, padló alapanyagokat, szőnyegeket és egyéb elemeket, bútorokat, kiegészítőket és dekorációkat vásárolunk, nem is gondoljuk, hogy mennyi szennyező anyag kerül a levegőbe. Ezeknek a bútoroknak, szőnyegnek a gyártása során is olyan anyagokat használnak, amelyek károsak lehetnek a tüdő egészségére. Ma már egyre több gyár és cég használ környezettudatos anyagokat a gyártás során, de még hosszú időnek kell ahhoz eltelni, hogy ne tartsunk ezeknek az anyagoknak a környezet és levegőszennyező hatásaitól.

Az egyik megoldás ezeknek a káros anyagoknak az elkerülésére, csökkentésére nem más, mint az aroma diffúzor, amelyet egyre több ember használ az otthonában, hiszen a diffúzorban használt illóolajok kellemes illata nem csak a hangulatra hat jótékonyan, hanem a beltéri levegő megtisztításában is aktívan részt vesz. A 100 %-osan természetes illóolajok hozzák el csak a várva várt pozitív hatásokat. Azaz megtisztítják a levegőt a káros mikroorganizmusoktól, relaxálnak, és csökkentik a krónikus tüdőbetegségek kialakulásának a kockázatait.