A legtöbben nem tudják, hogyan kell helyesen gondozni az orchideát! 5 fontos tény, mire van szüksége a növénynek

Az orchidea egy olyan virág amelyet még a férfiak is kedvelnek, ez az a növény amely a legkeresettebb napjainkban.

Az orchidea gyönyörű, de ugyanakkor nagyon kényes növény, ha nincs helyesen gondozva akkor nem sokáig él. Ma szeretnénk nektek néhány tanácsot adni az orchidea helyes gondozásához.

1. Milyen legyen a cserép, amibe az orchidea kerül

Minden növénynek szüksége van fényre, az orchidea esetében a gyökereknek is, ezért árulják ezt a növényt átlátszó műanyagcserépben. Nem ajánlatos az orchideát átültetni az átlátszó cserépből, ha mégis át szeretnénk ültetni, akkor hasonló cserepet vásároljunk.

2. Hogyan locsoljuk az orchideát

Az orchidea nem szereti a sok vizet, meleg évszakban 5-7 naponta locsoljuk, hideg évszakban pedig 10 naponta. A locsolás különös módon történik, a cserépben lévő orchideát tegyük egy nagyobb tálba, amelyben langyos víz van. A cserép alját érje a víz, 5 percig hagyjuk benne, majd miután kivesszük a vízből, hagyjuk lecsepegni róla a fölösleges vizet. Ne használjunk erre a célra csapvizet, mert az túl kemény a növény számára. A legjobb, ha szénsavmentes ásványvízzel tápláljuk.

3. Az orchidea és a fény

Az orchidea szereti a fényt, de ne tegyük olyan helyre ahol a napsugarak egyenesen rásütnek. Tegyük olyan helyre ahol világos van. Ne változtassuk gyakran a helyét, mert nem fog virágozni.

4. Az orchidea átültetése

Az orchidea olyan növény amely nem szereti a változást, ezért csak 2 évente egyszer ültessük át. Fontos tudnivaló amikor virágzik nem szabad átültetni. Az új cserép legyen elég nagy 2 új orchidea hajtás számára is és minden képpen legyen átlátszó.

5. Az orchidea és a hőmérséklet

Az orchidea szereti, ha változtatjuk a hőmérsékletet körülötte, nappal 21 – 29 fok legyen, éjjel pedig 15 – 18 C fok.