A női melegítő felső – csinos vagy slampos?

Manapság sok nő jár különböző fitness termekbe, az akár heti több edzés ugyanúgy a mindennapok részévé vált, mint régen a dauer meg a kozmetika. De ha az otthoni mozgást választjuk vagy egyszerűen csak nem szeret valaki tűsarkúban és kiskosztümben mosogatni este – és valljuk be, az ilyen nők vannak többségben – nem árt, ha van a gardróbban pár kényelmes ruhadarab, amit fel lehet kapni. A magára valamit is adó nő ruhatárában néha több női melegítő szett is található, nem éri be a kinyúlt, régi pólókkal. Ezeket akár az utcán is bátran lehet viselni.

Amikor a
női melegítő felső öltöztet

Az elmúlt másfél évben számos hazai és külföldi sztárról jelentek meg fotók, amelyeken nem a legújabb divat szerinti kisestélyiben, hanem néhányan sokkal lazább öltözékben teremtettek trendet a bezártság hónapjaiban. Most, hogy a sneakerek, edzőcipők nem csupán szabadidőruhák kiegészítői, hanem akár nőies királylányruhákhoz is viselhetők, a melegítő felsők, kapucnis pulóverek is új szerepet kaptak a palettán. A hasvillantó rövid, szűk fazonútól az egészen hosszú „topisabb” modellig a legkülönfélébbekkel lehet variálni az öltözéket télen és nyáron egyaránt.

Kapj fel egy melegítő felsőt! De milyet?

Először tisztázzuk, mi számít melegítő felsőnek! Általában a kényelmes, pamut anyagból készült, zárt vagy – legtöbbször – cipzárral záródó, fejfedő nélküli vagy kapucnis felső sorolható ebbe a halmazba. Nem hátrány, ha tényleg melegít. Viselhető leggingssel, macinacival, farmerral, de farmer- vagy pamutszoknyával, sőt, gyakorlatilag bármilyen ruhával, ha ügyesen kombináljuk.


Ami a színeket illeti, lehet egy felső fekete vagy fehér, e két szín között pedig bármilyen! Az egyszínű felsők időtlen idők óta töretlenül népszerűek, de újabban az izgalmas, vicces grafikák vagy frappáns szövegek is igazán egyedivé tehetik őket. Amitől igazán csajos lehet egy női melegítő felső, az a csillogó flittereknek, strasszoknak köszönhető. A pamut és a csillogás, de merészebbeknél még a csipke vagy fodor meghökkentő kombinációja, vagy akár egy ismert festmény ihlette darab teszi igazi stílusikonná a viselőjét!  

A „klasszikus” funció

Legtöbben azért még mindig sportoláshoz, szabadidős tevékenységekhez kapnak fel egy valóban melegítő felsőt, ami jól vezeti az izzadtságot is. A kényelem nagyon fontos szempont. A belebújós fazon mellett a cipzáras és egyben kapucnis felső sosem megy ki a divatból, hiszen védhet széltől és esőtől, óvja az izzadt fejbőrt, könnyen szabályozható a körülményekhez igazítva.

A bővebb fazonok univerzálisak, sokféle tevékenységhez megfelelnek, jól lehet alájuk öltözni. Ha zsebekkel is el vannak látva, akkor futás, túra, séta közben van hely az iratoknak, kulcsoknak, zsebkendőnek. 

Összegzés

A női melegítő felsők a legváltozatosabb fazonokban és stílusokban hozzáférhetőek a piacon. Egyáltalán nem csak a szabadidőruházathoz vagy egy farmerhoz hordhatók, hanem merészen kombinálhatók szinte bármivel. Az egyik legnagyobb előnyük, hogy a legnőiesebb ruhával viselve is nagyon kényelmesek minden évszakban!