A tudomány szerint a zsémbes anyák sikeres lányokat nevelnek

Figyelsz rám? Csináld meg a házidat! Tedd a piszkos ruhákat a szennyesbe! Miért van a táskád a folyosó közepén? Mosogass el! Ne lógj többet azzal a Danival! (akit mellesleg Dávidnak hívnak…) Gondolj a jövődre! Este 8-ra itthon legyél! Befejezted a matek házidat? Menj tanulni! Mosd meg az arcod! Szerinted én a szobalányod vagyok? Mostál fogat? És a fogselyem? Rend van a szobádban?!

Ezeket a kérdéseket te is ismételgeted nap mint nap a lányodnak, egészen addig, míg meg nem teszi, amit vársz tőle és másnap újrakezded az egészet? Nos, akkor van egy jó hírünk! A tudomány álláspontja szerint a hozzád hasonló zsémbes anyák lányai nagyobb valószínűséggel lesznek sikeresek az életben.

Egy egyetemi kutatás szerint minden sikeres nő mögött áll egy zsémbes anya. A vizsgálat során 15.000 iskoláslány életét figyelték meg a 13-14 éves korosztályból 2004-2010. között. A kutatók megfigyelése szerint azok a lányok, akikkel szemben az anyák magasabb elvárásokat támasztottak, jobb döntéseket hoztak az életet meghatározó, komoly lépéseket illetően. Kimutatták azt is, hogy a zsémbes szülők gyermeki 4%-kal kisebb eséllyel esnek teherbe kamaszként, mint azon szülőké, akik lazábban fogják gyermekeiket. A zsörtölődős anyák lányai nagyobb eséllyel jutnak be az egyetemekre, építenek jobb karriert és keresnek több pénzt.

Sok esetben a szülők akarata és véleménye ellenére is hiszünk abban, amit csinálunk. De nem számít, milyen erősen próbálunk meg szembeszállni velük, mégis befolyásolják a döntéseinket – magyarázta a kutatás vezetője.

Tehát minden zsémbes anyának azt üzenjük: Csak így tovább! A zsörtölődés nagyon is kifizetődő!