A tudósok bebizonyították: az unokákra való vigyázás meghosszabbíthatja a nagyszülők életét!

Az unokák Isten ajándékai… Ez egy nagyon régi közmondás. A nagyszülők nagy tapasztalattal rendelkeznek és örömmel töltik az idejüket az unokákkal.

Minden szülőt boldogsággal tölt el az a hír, amikor a felnőtt gyermeke bejelenti, hogy nemsokára jön az unoka. Az, hogy szeresd a gyermekeidet és az unokáidat természetes dolog, szebbé teszi a napjainkat és főleg idős korban értelmet ad az életnek.

Létezik egy nagyon fontos tanulmány, amely a nagyszülőket célozza meg „Az ember fejlődése és viselkedése”, amelyben az öregedésről esik szó. Ez a tanulmány Berlinben készült és egyértelműen megfogalmazza azt a tényt, hogy ha a nagyszülők az unokáikra vigyáznak, annak élethosszabbító hatása lehet.

A gyerekekkel együtt töltött idő plusz éveket ad

Elvégeztek egy felmérést 500 olyan személlyel, akik 70 év felettiek voltak. Azok között az emberek között akik rendszeresen vigyáztak az unokájukra, kevesebb volt az elhalálozási arány 20 éven keresztül, összehasonlítva őket, azokkal a személyekkel akik nem vigyáztak az unokákra.

Tehát az aktív nagyszülői szerep meghosszabbíthatja az életet. A felmérésben résztvevő személyek folyamatosan rész vettek az unokák nevelésében.

„Létezik egy összefüggés, ha vigyázol valakire, akkor az csökkenti a stresszt, mondta dr. Ronan M. Factory, a Clevelandi klinika orvosa.”

Ő kiemeli azt a tényt, hogy a kommunikáció és a fizikai aktivitás is nagyon fontos egy hosszú, boldog időskor megéléséhez.

A boldogság gyógyítja a testet! Ronan M. Factory szerint azért mert ebben a korban egy személy már nem dolgozik, ha az unokákra vigyáz akkor erősödik benne az a tudat, hogy fontos személy és szükség van rá.

Több nagyszülő is arról számol be, hogy amikor az unokákkal van akkor fiatalabbnak és boldogabbnak érzi magát.