Amikor a rendőrök ki akarták menteni a kutyát a folyóból, hamar ráébredtek, hogy van valaki még a víz alatt

A floridai Tampa város helyi folyóját magas beton gátfal veszi körül, ezért a folyóból nem lehet csak úgy egyszerűen kimászni. Egy szerencsétlen pitbull kölyökkutya ezt saját bőrén tapasztalhatta meg, amikor beleesett a folyóba. Mindennapos eset – gondolták a helyi rendőrök, és rutinszerűen kezdték meg a mentést. Viszont a Ketkes.com tudomására jutott, hogy a rendőrök az eb mögött a víz alatt egyszer csak valamilyen óriási élőlény körvonalait pillantották meg.

A helyi lakosok a folyó irányból jövő furcsa hangokra lettek figyelmesek, az eb szűkölése valamilyen furcsa nyögéssel és hüppögéssel keveredett. Amikor a rendőrök megérkeztek a helyszínre, egy nagy víz alatti sziluettre figyeltek fel, a kutya közvetlen közelében. Mi lehet ez? Amikor a 30 éves Rendi Lopez járőr a mentőlétrán leereszkedett, akkor látta meg a tengeritehenet! Ez a nagy tengeri állat kísérte és tartotta a butuska pitbullt, hogy az nehogy megfulladjon.

Ez teljesen természetes, mert a tengeritehenek természetüknél fogva barátságosak és kíváncsiak. Valószínűleg az kölyök kapálódzásának a zaja miatt úszott oda és segítette az ebet a parthoz. Ezek a szárazföldiek olyan ügyetlenek és tehetetlenek akár csak a gyerekek. A mentés során a tengeritehén a közelben maradt, és amikor az emberek kimentették a kutyát, egy nagy farokcsapással búcsúzott és eltűnt.

A rendőrök biztosak abban, hogy ez nem véletlenszerű, a tengeri tehén valóban segíteni akart a bajba jutott ebnek. Ez lehet, hogy furcsának tűnik, de ha belegondolunk, nem árt néha emlékezni a jóságra és az együttérzésre. Még akár ezen a szokatlan módon is.