Az alábbi képek teljesen normálisnak számítottak száz évvel ezelőtt, de ma már legalább ennyire abszurdnak hatnak! Ha ezeket megnézed, eláll a lélegzeted!

Az alábbi fényképeket száz évvel ezelőtt teljesen átlagosnak tekintették az emberek, ma azonban annyira abszurdak, hogy elnézegetve őket, az embert valósággal sokkolják.

Már 100 évvel ezelőtt, amikor ezek a képek készültek, jellemző volt, hogy az emberek számára fontos volt az, hogy megörökítsenek pillanatokat. Manapság szinte lehetetlen elképzeli életünket fényképezés nélkül. Talán éppen ezért különösen figyelemreméltóak azok a felvételek, amelyeket bő egy emberöltővel ezelőtt készítettek.

1. Biztosan sokan hallottak már a legendás Michelin cégről, amely elsősorban a gumiabroncsok gyártásáról híres és melynek egyik szimbóluma a Michelin baba. Abban azonban biztosak vagyunk, hogy kevesen látták valaha, hogyan is nézett ki valójában ennek, az azóta hatalmas karriert befutott babának a prototípusa. Tekintsük meg hát:

2. Az alábbi képen az látható, hogy egy szenvedélyes pilóta hogyan próbálja meg beindítani repülőgépe motorját. Ezt ma már nem tudná senki utána csinálni!

3. Fizioterápiás gyakorlat román módra, egy medve hathatós segédletével, azok számára, akik gerincproblémákkal küszködnek. De vajon ma is alkalmaznak ilyen módszert?

4. London, 1937; gazdagok és szegények egy képen.

5. Favágók, a munka befejeztével…

6. Cigarettaszünet – Salvador Dali és Coco Chanel

7. Így tesztelték a világ első golyóálló mellényét. Meg kell hagyni, bátor ember!

8. Ezen a fotón az azóta legendássá vált Harley-Davidson motorkerékpár-gyártó cég alapítóit láthatjuk.

9. 1956-ban kiskacsák segítségével kezelték a gyermekeket. Valóban nagyon aranyos teremtések a kiskacsák, melyeket hatékonyan alkalmaztak a betegségben szenvedőknél.

10. Az alábbi kép egy olyan eszközt mutat be, amellyel elefántokra vadásztak. Mit gondolsz, hogyan lehetett ezzel az elefánt elől futni?

11. Afgán nők, Kabulban, az 1970-es években

12. Így tesztelték a labdarúgó kapusok sisakját

13. A következő képen a világ legnagyobb lovát csodálhatjuk meg. Súlya 1,4 tonna, magassága körülbelül két méter. A felvétel 1928-ban készült.

14. Így táncolt Bianca Passarge 17 évesen az üvegeken!

15. Meglepő fiatalok: Stephen King és Drew Barrymore; utóbbi a kép készültekor mindössze 9 éves volt!

16. A következő képen Marilyn Monroe látható, ő volt sok férfi vágyálma

17. Szomorú kép az utolsó ismert erszényesfarkasról, 1936-ból

18. Korábban az igazi férfiak így borotválkoztak…

19. Egy nagylelkű katona egy kis banánt ad egy kecskének Saipan-szigetén, a második világháború idején

20. A nagy író, Ernest Hemingway Havannában

21. Érdekes fotó, 1957 júliusából. A Miss Universe versenyen Miss New Zealand elveszítette az eszméletét

22. Így udvaroltak az emberek az 1950-es években

23. Grant DeVolson Wood, amerikai festő híressé vált képének modelljei

24. A következő képen Lorenz Peter Elfred Freuchen sarkkutató, felfedező látható feleségével

25. A két éves Dalai láma

26. Érdemes megnézni ezeket az elképedt női arcokat. Ezt a fényképet 1929-ben készítették, amikor éppen „nemi felvilágosítás” nevű tárgyat tanítottak

Érdekes belegondolni abba, hogy a modern fényképezőgépek korában, melyeknek sokkal több funkciója, ezáltal lehetősége van jobb, szebb képeket készíteni, ennek ellenére nem készülhetnek ilyen különleges felvételek, ilyen megismételhetetlen pillanatok, mint amelyeket ezeken a fekete-fehér képeken láthatunk.

Téged is megleptek ezek a fényképek?