Berögzött szokások, amiktől rosszabb az életed – Ezektől szabadulj meg és boldog leszel!

Az évek során az ember rengeteg rossz szokást sajátít el és követ úgy, hogy észre sem veszi. Ezeknek jelentős része azonban egyáltalán nem kedvez a boldogság elérésének. Cselekedj mielőbb és ne hagyd, hogy a negatív dolgok visszahúzzanak és maradandóan megváltoztassák személyiségedet!

Szerencsére képesek vagyunk hatni az agyunkra, így erős akarattal és kitartással meg tudunk szabadulni a rossz szokásainktól. Ha sikerül, nélkülük végre újra a valódi énünkkel élhetünk boldog életet!

Kevés az önbizalmad és a tökéletességre törekszel

A kettő nagyon is összefügg egymással. Ha folyton azzal a félelemmel élünk, hogy nem tudunk megfelelni másoknak, egyre csak a hibáinkra koncentrálunk, magabiztosságunk pedig csak csökken. Magabiztosságunk állandó rombolása miatt koncentráljunk inkább a jó tulajdonságainkra és engedjük el a hibák keresgélését, a nem létező tökéletes üldözését!

Feleslegesen költekezel

Ha csak azért vásárolsz, hogy önérzetednek jót tegyél, ha csak így érzed kiteljesedve magad, bajban vagy. Ez a rossz szokás elfeledteti veled, hogy valójában egészen más dolgokon múlik, milyen ember is vagy. Régi igazság, hogy nem a tárgyaktól lesz az ember valaki – fogadd meg és élj e szerint!

Halogatod a dolgokat

Azt hiszed, ha valamit halogatsz, a könnyebb utat választod, pedig nem így van. Minél később szánod rá magad, hogy megtegyél egy számodra nehéz lépést, annál tovább fogsz szorongani miatta. Könnyítsd meg a saját dolgodat és ha valamit úgysem tudsz elkerülni, tedd meg minél előbb!

Sokat panaszkodsz

Mindenkinek lehet és van is az életében nehéz szakasz, rossz periódus, probléma. Ha azonban folyton ezek miatt panaszkodsz, sokkal inkább tűnhet úgy, hogy másokban vagy a körülményekben keresed a hibát és nem mersz szembeszállni a gondokkal a megoldás érdekében. Pedig az életedet csakis te hozhatod helyre!

Túl sokat adsz mások véleményére

Ha hiszed, ha nem, ismerőseid mindennapjait nem az tölti ki, hogy a te életeden gondolkodjanak. Mindenkinek megvan a maga feladata, gondja-baja és senki sem azzal van elfoglalva, hogy a másik életét figyelgesse. Éppen ezért teljesen felesleges azon rágódnod, ki mit hisz rólad, no meg persze azért, mert a te életedet csakis te élheted, mégpedig úgy, ahogyan neked jó, függetlenül másoktól. Tanácsokat hallgass meg, de semmilyen kérdésben ne az legyen a döntő, hogy rajtad kívül ki mit szól hozzá.

Folyton a múlton rágódsz és félsz a jövőtől

Ebben az esetben nincs jelened, hiszen teljesen feláldozod azt a rég történt dolgok és jövőben előre nem látható események miatt. Mivel a múltbéli dolgokon már nem változtathatsz, a legtöbb, amit tehetsz, hogy tanulópénzként fogod fel, ami hozzásegít ahhoz, hogy a jövőd sokkal de sokkal jobb és szebb legyen.

A munka megszállottja vagy

Betölthetsz bármilyen fontos pozíciót, olyan nem létezik, hogy napi 24 órában kellene a munkával foglalkoznod. Pihenésre, kikapcsolásra, testi és lelki feltöltődésre neked is szükséged van, bármennyire is odavagy a hivatásodért. Ha évtizedek múlva visszagondolsz, biztosan nem szeretnéd úgy érezni, hogy kimaradtál a saját életedből. Ez ellen most tehetsz, szánj több időt szeretteidre és barátaidra!

Szeretsz pletykálni

Az egyik legrosszabb szokás. Miközben másokról terjesztesz ezt-azt, valójában benned indul el a romlás folyamata, azaz, kizárólag magadnak ártasz vele. A pletykának soha nincsen helye. Ha valaki bajban van, inkább segíteni próbálj meg rajta, ha pedig a magad viselt dolgairól szeretnéd ezzel elterelni a figyelmet, inkább légy egyenes és vállald a felelősséget!