Komposztból meleg víz és fűtés, ilyen könnyen meg lehet valósítani!

Biztosan mindenki foglalkozott már azzal a gondolattal, hogy milyen praktikus lehet egy olyan automata rendszer, amely biztosítja a lakásban a meleg vizet és a fűtést, egy olyan rendszer amely 1500 m területet lát el. Ma szeretnénk bemutatni nektek, hogy ilyen rendszer igenis létezik és akár saját kezűleg is elkészíthetitek, mert nagyon egyszerű.

A rendszer elkészítéséhez szükséges egy pumpa, csövek, egy acél háló, egy műanyag fólia és komposzt amely, olyan természetes mezőgazdasági anyag, ami leveleket, őrölt fát és trágyát tartalmaz. Az az energia amelyet ez a rendszer termel, azokból a bomlási reakciókból jön létre ami a komposztban megy végbe, ezért az első napokban locsolni kell, hogy beinduljanak ezek a kémiai reakciók.

Időnként cserélni kell a komposztot azért, hogy új bomlási reakció induljon be. Ez a rendszer évekig használható, biztosítva a meleg vizet és a fűtést. A most következő videó segítséget nyújt nektek egy ilyen fűtési rendszer kialakításához. Ez a legkedvezőbb és legolcsóbb rendszer, amely egy háztartásban alkalmazható. Talán hamarosan népszerűvé válik ez a remek módszer.

A videóban megtekintheted, hogyan készül