Hogyan hozzunk létre egy álomszép lakást nagy család részére 41m2-en. Ki gondolta volna…

Nem is olyan régen érdekes emberekkel ismerkedtem meg – Ivánnal, aki mérnök és Irinával, aki lakberendező. Három gyermekük van, mindannyian egy 41 m2 alapterületű kétszobás lakásban élnek. Ennek ellenére a lakásuk nagyon otthonos és komfortos és a család minden tagjának van magántere.

Érdekelt, hogy ez rokonszenves család miként alakította át ezt a kis lakást, kényelmessé, széppé és használhatóvá. A titka meglehetősen egyszerű – lakásfelújításnál mutatós válaszfalakat alakítottak ki.

Mutatós válaszfalak a térelválasztáshoz

Az ilyen térelemek képesek arra, hogy a teret különböző funkcionális zónákra bontsák, így a család minden tagjának lehetősége van arra, hogy a saját magánszféráját kialakítsa.

A saját téren kívül még elválasztják a szoba egyik részét a másiktól és ezek az elemek még kiegészítő tároló rendszerként is szolgálnak.

A Ketkes.com szerkesztősége nem tudott elmenni ezen kiváló ötletek mellett, ezért 27 mutatós válaszfal kombinációt ajánl a térelválasztáshoz. Valószínűleg én is csinálok ilyet otthon!

1. A mutatós térelválasztó elemhez a legkülönbözőbb anyagok használhatók. A válaszfal kialakítása mindig a szoba belső terétől, a tulajdonos ízlésétől és a funkcionalitásától függ.

Nekem nagyon tetszik ez az egyedi válaszfal megoldás vékony fatörzsekből.

2.

3. A fa válaszfal bármely modern szobabelsőhöz illik és annak különleges elemévé válhat.

4.

5. Az ilyen fa válaszfal egyszerűen elválaszthatja a konyhát az étkezőtől.

6.

7. Ha rátekintek erre a válaszfalara, egyszerűen eláll a lélegzetem! Valószínűleg mindig is ilyenről álmodtam.

8.

9. Íme, még egy hihetetlen tervezői ötlet. A ecostile szerelemesei oda lesznek érte!

10.

11. Íme, egy egyáltalán nem szokványos textil válaszfal. Élénk és különleges, ugye?

12.

13. Az ötletes minimalista stílusú elválasztófal összhangban van a térrel. De az ilyen fajta válaszfalhoz nem illik az ablak előtt lévő, vagy a közeli erdőben lévő frissen kivágott fa.

A fát felhasználás előtt érdemes megfelelően előkészíteni: legallyazni a törzset, kiszárítani és lecsiszolni a felületét. Ezt követően lakkal le kell kezelni és hozzáerősíteni a tartóhoz. A végeredmény egy ecostile szoba.

14.

15. Stílusos és ízléses!

16.

17. A könnyű és gyakorlatilag súlytalan üveg válaszfal, főleg kisméretű szobák estén hasznos.

Ez az üveg válaszfal nagyon érdekes textil függönnyel, elfedi azt, ami nem tartozik másokra.

18.

19. Íme, még egy nagyszerű ötlet a fa válaszfalra.

20.

21. A mostani divatnak az egyik legnépszerűbb eleme a kő válaszfal, azonban ez nehezen megvalósítható.

22.

23. Az ilyen válaszfal elegáns és szép. A konstrukciónak köszönhetően a szellős fa elemek könnyed  érzést kölcsönöznek és tágítják a teret.

24.

25. Egyszerűen csodálatos!

26.

27. Az ilyen kovácsoltvas elválasztó a belső térnek különleges hangulatot kölcsönöz és még a fényt is átereszti. Ezen felül a különböző szuveníroknak is helyet biztosít.

A szerkesztőség tanácsai

A válaszfal kiválasztásakor feltétlenül vegyük figyelembe a szoba méretét és fényviszonyait. Tágas szobákban, ahol sok ablak van, bármely variáció felhasználható, ellenben a kis méretű szobáknál jobb, ha előnyben részesítjük a könnyed, áttetsző, könnyen variálható elválasztókat.

Ugyancsak érdemes figyelmet fordítani a polcos rendszerű válaszfalakra. Bármely szobába beleillenek. Főleg akkor előnyösek, ha nem rendelkezel kellő tároló hellyel.

Ha van ötleted és kreativitásod, a mutatós válaszfal házad igazi művészi elemévé válhat és ezáltal határozott stílusúvá teszi a tér egy részét. A szép, kényelmes és használható belső tér kialakítása az apró részletekre való figyelmet, az ésszerű elrendezést és természetesen egy kis szeretet kíván.

Oszd meg barátaiddal ezeket a művészi ötleteket!