Divatos, lépcsőzetes frizura: Az 5-öst biztosan megmutatom a fodrászomnak is!

A rövid haj lépcsőzetes vágása egyszerű és eredeti technika, mely csodákat tesz viselőjével. A frizura bármely hajszerkezetre és hajhosszra egyaránt ajánlható. Ez a hajviselet szó szerint átváltoztatja a hölgyeket! Amire szükséged lesz, az csak egy kiváló, szakképzett fodrászmester és annak ügyes kezei, no meg elég a változtatáshoz bátorság – a részedről!

Ma a Ketkes.com szerkesztősége bemutat néhány különlegességet ezzel a kellemes tavaszi frizurával kapcsolatban.

Divatos tavaszi hajviselet

1. Ennek a frizurának az a titka, hogy csak a legjobb fodrászok képesek jól elkészíteni. Ennek alapjául egyébként bármelyik aktuális frizura szolgálhat. Ez a technika alkalmazható többek között a bob, vagy a pixie frizura esetén is. Jellemzői a szilajság és a hevesség, mely tökéletesen keveredik a nőies jellegével. Minden a megvalósítástól függ.

A főbb tincsek hossza határozza meg a frizura általános struktúráját. Ez azonban nagyban függ az arc formájától és típusától. Minél vékonyabb viselőjének az arca, annál rövidebbnek kell lennie a főbb tincseknek.

2. A frizura kivitelezése szempontjából meghatározók a hullámok és az eltérő hosszúságú tincsek. Ezek hossza és formája függ a haj szerkezetétől, attól, hogy mennyire dús és természetesen a hajhossztól is. A hullámok vége egyenesen vagy szögben van levágva.

Ha könnyed tincsekkel rendelkezel, akkor ez a frizura hajadat kissé dúsabbnak mutatja, mint valójában. A túl nehéz fürtök viszont egy könnyed, légiesebb jellegűvé válnak.

A hajvég kialakításához a fodrászmester használhat speciális ollót, vagy akár borotvát is. Éppen ezért ezt mindenképpen csak szakemberre bízzad rá!

3. A megvalósítás technikája miatt unikális jelleget kölcsönöz viselőjének. A tincsek eltérő hossza pozitívan befolyásolja a haj formáját és a sziluettjét.

A frufru egy nagyon fontos elem ennél a frizuránál. A rövid hajviselet összhangban van az olyan hosszú frufruval, mely a szemöldököt is eltakarja.

4. A fazon kialakításához mindenképpen figyelembe kell venni az arc típusát. Most, hogy ez a hajviselet népszerűsége csúcsán van, mindenképpen meg kell állapítani, hogy az ovális arcformához a bonyolult, aszimmetrikus frufru illik.

A mélyen, nagy szögben kialakított frufru minden típusú arcnak ad egy kecses jelleget.

A hajviselet egyik meghatározó eleme az aszimmetria. A hosszú frufru érdekes módon ellentétes a féloldalt lévő választékkal és a rövid fültinccsel.

Hihetetlenül stílusos megjelenés!

5. Amennyiben emellett a stílus mellett döntünk, érdemes egyszínűre festetni a hajunkat.

A világosbarna, a búzaszőke és a gesztenyebarna színek jobban kiemelik a frizura összetett, többszintű jellegét.

A leheletnyi melírozás lehetővé teszi, hogy finom hangsúly irányuljon a fejtetőre és a frufrura. A világosítással pedig kihangsúlyozod a tincseket és hullámokat, továbbá dúsabbnak is tűnik majd a hajkoronád.

6. A dús fürtök megformálása hihetetlenül egyszerű. Elég ehhez a hajat megmosni, megszárítani egy törölközővel és kissé kisimítani a hajtőtől a hajvégekig.

A frizura jellege miatt a fejcsúcson és az arccsont tájékán különösen dúsabbnak tűnik majd.

A hajszárító és a kerek hajkefe használatával tovább növelhetjük a haj dússágát.

A határozott tincsek a tavalyi évvel kimentek a divatból. Ha szeretnéd kiemelni a dús hajtincsek sziluettjét, használj hajhabot.

Van elég bátorságod, hogy belevágj egy ilyen kísérletbe? Lepd meg barátaidat, ismerőseidet egy új és különleges frizurával Továbbá, ne feledd el megosztani velük ezt a cikket a közösségi oldalakon is, hátha ők is kedvet kapnak a kipróbálásához!