Egyszerűen elkészíthető, mégis nagyszerű mákos, kakaós és diós szelet!

Ha hiányoznak az otthoni ízek, íme, három olcsó, de finom süti. Érdemes kipróbálni őket, aminek a receptjét lehet, hogy még a szomszédod is elkéri!

Mákos szelet

Három egész tojást jól elkeverünk huszonöt deka cukorral és húsz deka darált mákkal. Hozzáteszünk egy citrom reszelt héját. Utána hozzákavarunk felváltva kanalanként húsz deka lisztet — benne egy sütőporral — és egy negyed liter tejet. Kivajazott, liszttel meghintett hosszúkás tepsibe tesszük és előmelegített sütőben lassan sütjük. Amikor kihűlt, felszeleteljük és vaníliás cukorban meghengergetjük.

Kakaós szelet

Öt deka vajat elkavarunk huszonöt deka cukorral és egy egész tojással, beleteszünk négy deka szitált kakaót és lassan hozzákeverünk — váltogatva — huszonöt deka lisztet (egy sütőporral) és negyed liter tejet. Kivajazott, kilisztezett tepsiben lassú tűznél megsütjük, még forrón kockákra szeleteljük, és vaníliás cukorban meghengergetjük.

Diós szelet

Készülhet mogyoróval is, a diót vagy a mogyorót előzőleg pirítsuk meg. Nyolc deka vajat jól kikavarunk két egész tojással és negyed kiló cukorral, belevegyítünk tíz deka darált diót, majd felváltva hozzákeverünk két deci tejet és húsz deka lisztet (egy sütőporral). Kikent, liszttel meghintett tepsiben sütjük. Még finomabb, ha darabokra vagdalt diót vagy mogyorót is vegyítünk hozzá.