Eljött az ideje a vásárlásnak, 10 helyzet, amikor meg kell szabadulnod a régi ruhadarabjaidtól!

A legdrágább ruhák is tönkremennek egyszer, de ez nem is nagy baj, mert ez remek alkalom arra, hogy új ruhákat vásároljunk. Ma bemutatjuk nektek azt a 10 jelet, amikor időszerű lecserélni a már kissé kopott ruhadarabjainkat.

1. Bolyhok

Amikor egy pulóveren megjelennek a bolyhok, nem számít, hogy csak egyszer viseltük vagy épp ez a kedvencünk, sajnos meg kell válnunk tőle.
A bolyhok akkor jelennek meg egy pulóveren, amikor a fonal elvékonyodik. Léteznek olyan módszerek, amelyek alkalmazásával megszabadulhatunk a bolyhoktól egy időre, de nem véglegesen, ezért érdemes kidobni a bolyhos púlóvert.

2. Foltok

A fehér ingen egy kisebb pecsét nem nagy dolog, mert számtalan folttisztító módszer van. Azonban ha a ruha mosás után is foltos marad, akkor ideje megválnunk tőle.
A pecsétes ruha azt bizonyítja, hogy az illető személy rendetlen, nem ad a megjelenésére és ez bizony rossz benyomást kelt mindenkiben.

3. A pulóverek eldeformálódása

Egy olyan pulóver, amit szinte minden nap használunk egy idő után elnyúlik, néhány mosás után már rá sem ismerünk a formájára. Ilyenkor már csak a helyet foglalja a szekrényben, ezért jobb, ha megválunk tőle.

4. Lyukas

A kilyukadt ing, szoknya vagy ruha használhatatlan, ezért jobb, ha minél előbb kidobjuk. Ha a varrás körül ment szét, akkor meg lehet varrni, de sajnos az ilyen ruhák általában tovább szakadnak.

5. Piszkos, foltos ruhák

Azt ugye mindenki tudja, hogy a fehér póló az fehér kell legyen és nem izzadságfoltos. Ha nem tudjuk eltávolítani a foltokat, akkor inkább dobjuk ki a foltos ruhát, mert úgysem fogjuk viselni.

6. Nem megfelelő méret

Ha a kedvenc nadrágunk kicsi vagy nagy ránk, a súlyunk változása miatt, akkor jobb, ha megválunk tőle, mert úgysem fogjuk jól érezni magunkat benne.

7. Nem a korunknak megfelelő öltözet

A testhez simuló köldök nadrág a fiatal korosztály öltözéke. Ha szeretnénk elegánsan öltözködni, akkor válasszunk a korunknak és az ízlésünknek megfelelő ruhákat. Ez nem azt jelenti, hogy csak kosztümben járhatunk, hanem azt, hogy mindenki válassza ki a számára legkényelmesebb és legideálisabb stílust, amely a korához illik. Be kell ismernünk, hogy néhány ruhadarab már 30 éves kor után nem úgy áll rajtunk, mint 10 éve. Ez azonban nem baj, más áll jól a tinilányoknak és más az érett és vonzó hölgyeknek. Hangsúlyozzuk ki a nőiességünket megfelelő ruhadarabokkal.

8. Túl sok ruha

Az nagyon jó dolog, ha annyi ruhánk van, hogy bármilyen alkalom adódik, mindig a megfelelő öltözékben tudunk megjelenni. Vannak akik halmozzák a ruhákat és a szoknyákat, közben pedig szinte mindig nadrágban járnak. Ez fölösleges, hiszen csak a helyet foglalja a sok ruha a szekrényben.

9. A ruhák amelyeket nem szeretünk hordani

Akad néhány olyan ruhadarab, amit akkor sem veszünk fel, ha csinos és jól áll nekünk. Ezeket felesleges megtartani, mert csak foglalják a helyet.

10, Még le sem vettük az árcédulát

„Majd egy nap felveszem”, ezt elég sűrűn szoktuk mondani, abban az esetben amikor egy olyan ruhadarabot vásárolunk amely a boltban még tetszett, de amikor hazaértünk rájövünk, hogy nem is tetszik. Próbáljuk meggyőzni magunkat, hogy majd akkor jól fog állni, ha lefogyunk vagy, ha meghízunk, de tudjuk, hogy ez sohasem lesz úgy és csak rakosgatjuk az adott ruhát egyik helyről a másikra. A megoldás szabaduljunk meg tőle.

Ne hagyjuk, hogy a fölösleges ruhadarabok csak a helyet foglalják a szekrényünkben, inkább ajándékozzuk el őket!