Ez a 15 éves lány több száz állatnak adott már menedéket, de véleménye szerint ez a szám csak nőni fog…

Ahogy mondani szokták, minden ember valamilyen céllal született erre a földre. Ugyanakkor egyesek még mindig nem találták meg ezt a célt. Ez azonban egyáltalán nem mondható el cikkünk főhősnőjéről! Ismerkedjünk is meg ezzel a kedves lánnyal, Vladával! Még iskoláskorú, egészen pontosan mindössze tizenöt éves, de ennyi idő alatt már több száz ártatlan életet mentett meg. Tisztelet és dicséret az ilyen diákoknak!

Mindez nem is olyan régen kezdődött. Egy napon Vlada, mint minden Cserkasszi-ban lakó iskoláskorú ukrán lány, hazafelé sétálva egy magára hagyott, beteg kutyát talált az utcán. Magához vette a szerencsétlen sorsú ebet és hazavitte. Meggyógyította és felnevelte.

A lány elmondása szerint ez az eset egy csapásra megváltoztatta egész addigi életét, beleértve a jövőt illető terveit is. Hirtelen rádöbbent, hogy egyszerűen nem tud szenvtelenül elmenni olyan élőlények mellett, amelyeknek segítségre van szüksége. Azóta Vlada kutyákat ment.

A lány iskolatáskájában az ellenőrzőn, a tollakon és füzeteken kívül mindig megtalálható egy nyakörv és egy póráz is. Ez utóbbiak abban az esetben szükségesek, ha váratlanul lát egy olyan állatot, amelynek segítségre van szüksége, ne érje teljesen felkészületlenül. Vlada egyébként ezeket a kutyákat otthon tartja, kezeli, táplálja őket, majd speciális internetes fórumok segítségével keres új, gondos gazdát az ilyen kivetett állatok számára.

A lány anyja bevallotta, hogy az otthonuk a fent említett eset óta sosem egy unalmas hely. Mindenhol Vlada haláltól megmentett állatai találhatóak, ami, bár ez teljesen természetes módon nyilván hátrányokkal is jár, illetve kellemetlenségeket okoz, a lány anyja boldog, hogy a lánya emberséges, és nem hagyják közönyösen mások szenvedései.

Vlada elmeséli, hogy egyszer talált egy kutyakölyköt az utcán, és elnevezte Lolának. Akkor, ezzel a kutyával kezdődött minden. Két héttel később új gazdát talált Lolának, ezzel megmentette az állatot. Azóta több mint kétszáz kutya fordult már meg Vlada házában! Most mindannyian új családoknál élnek, ahol nagyon szeretik őket.

Minden reggel Vlada számára egy újabb próbatétel. Korán kel fel, és enni ad a kutyák egész hadának. Ezután az iskolás lány kiengedi a kutyákat, majd kitakarítja a lakást utánuk. Ezt bizony naponta kell megtenni, mert csak így lehetséges, hogy elkerüljék a kellemetlen szagokat és a nagyszámú állat miatt esetlegesen jelentkező problémákat. A jövőre nézve Vlada azt tervezi, hogy miután befejezte az iskolát, állatorvosnak tanul tovább, hogy tudásával is segíthessen a négylábúaknak, immáron szakmailag is. Mi igazából nem is tehetünk ehhez a történethez egyebet, mint sok szerencsét kívánunk ennek a felettébb emberséges és szimpatikus lánynak!