Ez történik, amikor a kis kanalakra egy réteg tésztát tesz, majd beteszi őket a sütőbe. A végeredmény hihetetlen!

Szuper ötlet! A vendégeimet teljesen lenyűgözte!

Amikor vendégek jönnek hozzánk, az egyszerre egy nagyon kellemes, de ugyanakkor meglehetősen nyugtalanító érzés is. Minden háziasszony szembesül a problémákkal: előre kell tervezni, kit, mivel lehet megvendégelni, hogyan szervírozzuk az ételt, hogy egyszerre legyen szép is és laktató is, közben pedig különleges is. Ez pedig nem más, mint az ehető kanalak, természetesen tésztából formázva.

Ezt az előételt lehetetlen lesz figyelmen kívül hagyni, egyszerűen vonzza a tekintetet.

Éppen ezért, bár egy kicsivel több időt vesz igénybe az elkészítése a hagyományos vajas kenyeres módszerhez képest, ennek ellenére megéri vele foglalkozni.

Magát a készítés folyamatát az alábbi képek és a videó lépésről lépésre hűen illusztrálja, jól elmagyarázza.

Hogyan formázzuk a leveles tésztát kis kanál formájúra?

Az alapanyagként szolgáló leveles tésztát magunk is elkészíthetjük, de ma már boltban is (fagyasztva) megvásárolható. Ez utóbbit, természetesen ki kell olvasztani felhasználás előtt, továbbá belisztezett gyúródeszkán ki kell nyújtani.

A tésztára tegyük rá a kis kanalakat, majd körvonaluk mentén vágjuk ki őket, ezután helyezzük a tésztakanálkákat a kanállal együtt, sütőpapírral bélelt tepsibe. A kanál érintkezzen a tepsivel. Mindegyik tésztadarabot nyomjuk rá a kanál formájára, hogy valóban kanál alakot kapjunk.

15 percig, illetve addig, amíg aranybarna nem lesz, süssük 180 fokos sütőben.

Amikor kész, hagyjuk kihűlni, a kanalakat óvatosan válasszuk le tésztáról.

A továbbiakban a töltelékkel töltjük meg a tésztakanalakat: Az előzetesen lefagyasztott vajat lereszeljük, ezt a reszeléket szórjuk a kanál homorú részébe, majd erre különböző tölteléket helyezünk. Ez akár lehet kaviár (ikra), velő, szendvicskrém, francia vagy más egyéb saláta. A vaj helyett használhatunk reszelt sajtot is, ez mindössze ízlés kérdése.

Valóban különlegesen néz ki, ugye?

Ami a tölteléket illeti, azzal is kísérletezhetünk bátran!