Ezek az állati tárgyak vonzzák a nagy szerencsét a Feng shui szerint!

Az állatok ősidőktől fogva kísérik az embert élete során. Miden kultúrában vannak olyan lényeg, amelyek barátjává, támogatójává szegődtek, akár mint szerencsehozók, akár mint imádott vagy félistenek, netán mint élettársak.

A távol-keleti kultúra térhódítása magával hozta Európába az állatok tiszteletét is, de természetesen mindenkinek egyéni joga eldönteni, hogy a feng shuit követve, a mi tradícióink közepette is alárendeli-e magát ezen „szent állatok” hatalmának, bízik-e a segítségükben vagy csupán megmosolyogja mindezt.

KUTYA, MACSKA

Azt kultúráktól függetlenül is bizonyították már a tudósok, hogy a háziállatok jelenléte javítja otthonaink energiakörnyezetét, hiszen az élőlények életet hoznak a falak közé, szeretetigényükkel, illetve szeretetadási képességükkel fenntartják a pozitív rezgéseket bennünk és közvetlen környezetünkben is. Az is köztudott azonban, hogy míg a kutyák a pozitív földkisugárzások helyét keresik, s annak mentén telepednek le, a macskák épp ellenkezőleg ; a negatív, emberre káros sugarak gócpontját választják pihenőhelyül. A Feng shui mindezt kiegészítve azt vallja, hogy leghűségesebb állattársaink is csak abban az esetben töltik be jótékony energiával a teret, ha egészségesek, hiszen az ő betegségeik közvetve vagy közvetlenül, de előtt-utóbb bennünket is megbetegítenek.

DELFIN

A kora kereszténységben a delfin az üdvözülés és Jézus szimbóluma volt, a görögöknél az istenek hírnöke, Afrodité szerelemistennő szent állata. A feng shuiban a páros delfinjelkép a kapcsolaton belüli harmóniát erősíti, a pillanatnyi örömök átélését, s a tapasztalati tanulást segíti. Főként a lakás szerelem sarkába helyezve érheti el kedvező hatását.

TEKNŐS

A kínai hagyományok szerint a teknős a mennyei lények legjobbika, amely különleges szerencsében részesíti tulajdonosait. A hosszú élet, a bölcsesség és a kitartás jelképeként egész életünket kedvezően befolyásolhatja. Az északi területek őrzője és egyben a karrier zóna védelmezője. Az észak száma azonban az egyes, ezért ha élőlényről beszélünk, jobb egy teknőst tartani, mint egy párat.

A tárgyiasult szerencseállatok közül a sárkányfejű teknős hátán kisteknőssel anyagi sikert és jó egészséget hoz. Előbbi hatást fokozhatjuk, ha aranyszalagot teszünk a szájába, utóbbihoz pedig akkor kerülünk közelebb,ha kék szalag felhasználásával tesszük ugyanezt.

BÉKA

A békát a kínaiak holdistennek tekintették. A feng shui hagyományaiban főként a háromlábú béka népszerű, amely a szájában pénzérmével szerencsét és gazdagságot hoz tulajdonosának. Mindezt elősegíthetjük azzal, ha otthonunk délkeleti részén helyezzük el, de mindenképpen fejjel a szoba közepe felé.

ELEFÁNT

A klasszikus feng shui nem használja az elefántot az emberi nehézségek gyógyítására, mégis számos babona terjedt el az ormányosokat ábrázoló tárgyakkal kapcsolatosan. Ezek szerint a felálló ormányú elefánt szerencsét hoz, elsősorban a család, a gazdagság és az egészség területén. Kiemelt sikerekhez juttatja azt, aki 7 felálló ormányú elefántot gyűjt össze, még jobb, ha ezek mindegyikét más és más személytől kapja.

A ló, az elefánttal rokon módon, szinte minden kultúrában az erőt, a hatalmat és a gyorsaságot szimbolizálja. Ezen belül a kanca termékenységet,a csődör a férfiasságot jelképezi. Emellett a lovakat ábrázoló képek, szobrok szerencsét hozhatnak a szerelemben is. Magányos emberek rövid időn belül párra találhatnak,ha lakásuk déli részén jelenítenek meg lovat úgy, hogy annak feje ne nézzek ki az ajtón vagy az ablakon. Ugyancsak segítségére lehet a ló illusztráció annak, aki hírnévre vágyik. Az illetőnek nem kell mást tennie, mint otthoni irodája vagy munkahelye déli oldalán elhelyezni egy lovat ábrázoló szobrot,képet vagy festményt.

OROSZLÁN

Az állatok királya, a fenségesség, a hatalom és a bölcsesség megtestesítője. A mai napig az a szokás, hogy a bejárati ajtó vagy kapu mellé helyeznek el oroszlán szobrokat, mindig párban, mert a legenda szerint szerencsétlenséget hozhat, ha szétválasztjuk őket. A két szobor egyike hímet, a másik nőstényt ábrázol. A hím egy gömböt tart a mancsa alatt, amely az erőt, a türelmet és a férfienergiákat szimbolizálja. A nőstény nevető kisoroszlánt tart a lába alatt, így jelképezve az oltalmazó szerepét.

SÁRKÁNY

A sárkányt, mint a Mennyei lény egyikét, Kínában a lakóhelyek tájolásánál, a megfelelő építési telkek kiválasztásánál használták, s a tájban meglévő formák szimbolikus elnevezésére alkalmazták, tárgyak képében a klasszikus feng shui sosem használta.

Life Advisor

További írásaimat a pozitivitás és motiváció forrásáról, inspirációval és működő tanácsokkal lifeadvisor.blog.hu weboldalon olvashatod. Csatlakozz Facebook oldalunkhoz is!

Annak érdekében, hogy ne maradj le semmiről, hogy láthasd a legújabb posztjainkat, idézeteinket, videóinkat…