16 aranyszabály, ha nyugodt és harmonikus életre vágysz!

A nyugalom nagyon fontos, de a mai stresszes világban nem könnyű nyugodtnak lenni. Meg kell tanulnunk relaxálni, a jó dolgokra összpontosítani.

A testi és lelki békéhez elengedhetetlen, hogy figyeljünk magunkra. Akár lelki, akár testi betegségekkel kell szembenézni, érdemes ezekre a dolgokra figyelni.

1. Igyunk meg egy fél liter vizet háromszor egy nap, reggel, délben és este. Persze nem egyszerre, csak szép lassan. A víz pótolhatatlan a szervezet számára.

2. Lélegezzünk úgy, hogy a belégzés tartson 2-3-szor hosszabb ideig, mint a kilégzés. Lélegezzünk nyugodtan, kiegyensúlyozottan. Eleinte több alkalommal oda kell figyelnünk a légzésünkre, de rutinná válik.

3. Gondolkodjunk pozitívan a saját egészségünkről. Amikor fáj valamink, akkor arra gondoljunk, hogy már jó irányba haladunk, kezdünk meggyógyulni. Semmiképp se gondoljunk súlyos betegségre, mert ugye mi hajlamosak vagyunk a legkisebb problémát is eltúlozni.

4. Kezdjünk el önmasszázst végezni magunkon. Masszírozzuk meg minden részünket, főleg a talpakat, na meg persze azt a részt ahol fájdalmat érzünk.

5. Vegyünk egy mély levegőt, majd fogjuk be az orrunkat és a szánkat. Tartsuk bent a levegőt olyan hosszú ideig amíg csak tudjuk, amikor már nem bírjuk tovább, akkor se siessünk, lassan és nyugodtan engedjük ki, majd lélegezzünk mélyeket.

6. Este legkésőbb 22.00 órakor feküdjünk le, így korán fel tudunk kelni. Így a szervezetünk sokkal felfrissültebb lesz. Alakítsuk úgy az életünket, hogy minden délután aludjunk legalább 1 órát.

7. Kerüljük a stresszt amennyire csak tudjuk, mert a stressz a legnagyobb rizikófaktor napjainkban.

8. Hallgassunk relaxáló zenét, sőt tánczenét is. Amikor csak tehetjük énekeljünk és táncoljunk.

9. Töltsünk minél több időt a természetben, mert már az is jó hatással van a szervezetünkre, ha kikapcsolódunk. Nézzünk ki minél többször az ablakon vagy menjünk ki a teraszra, ha van egy kis szabadidőnk.

10. Ne gondoljunk a betegségünkre, vagy a problémákra és ne beszéljünk folyton róluk. Koncentráljunk pozitív és építőjellegű dolgokra.

11. Találkozzunk minél gyakrabban a családtagjainkkal.

12. Zuhanyozzunk hideg vízben, kezdjük előbb a talpaink bevizezésével, majd folytassuk a lábainkkal és így tovább ameddig elérjük azt, hogy az egész testünket hideg vízben mossuk meg.

13. Együnk többször 5-7 alkalommal egy nap, de keveset. Az étrendünk legyen tele egészséges dolgokkal. Amit csak lehet, készítsünk el mi magunk. Kerüljük az alkoholt!

14. Tornázzunk minden reggel addig ameddig elkezdünk izzadni, guggolás, fekvőtámasz, könnyebb súlyzók használata. A legideálisabb a kocogás lenne a friss levegőn.

15. Meditáljunk, tartsunk 5-10 perc szünetet amikor nem gondolunk semmire, csak a világban lévő jó dolgokra és azokra az emberekre akik mellettünk vannak.

16. Köszönjünk meg mindent a Jóistennek amit kérünk és kapunk tőle, ami hasznos a számunkra.