Ezekkel a módszerekkel elriaszthatod a macskákat a kertedből, udvarodról!

A házunk körül szép nagy udvar van, élmény kint lenni, de a szomszédék macskái megkeserítik az életünket. Éjjel – nappal nyávognak, na nem akárhogy, hanem azon a kibírhatatlan hangon, ahogy hívják egymást… Ráadásul mindenhova odapiszkítanak, ha nem lenne elég a kibírhatatlan nyávogások. Jó, tudom a nyávogást abbahagyják, de a pisilést nem.

A macskák „gazdái” nem törődnek vele, eszük ágába sincs ivartalanítani, had szenvedjen inkább az egész utca miattuk… ezért valamit ki kell találnom, mert megbolondítanak. Több ötletet is hallottam, mivel lehet elriasztani őket, ha kell mindet kipróbálom, csak nyávogjanak végre a gazdájuk udvarán, ne nálunk.

Szeretem az állatokat, de nem értem miért nem lehet ivartalanítani őket, vagy otthon tartani, hogy ne a szomszédot bolondítsák meg. Sokak szerint a legjobb macskariasztó egy jó nagy kutya, mi egyenlőre nem szeretnénk állatot tartani, ezért valami mást fogok kipróbálni.

Anyósom szerint a legjobb módszer, ha lelocsolom a macskákat vízzel, mert ettől megijednek és nem jönnek vissza. Szóval most veszek egy vízipisztolyt és mikor meglátom őket, locsolni fogom. De ez se tökéletes megoldás, mert éjjel nem kergethetem őket az udvaron, inkább aludnék.

A szomszéd utcában lakós barátnőm most az ecettel próbálkozik. Minden nap ecetet locsol a teraszra, állítólag nem bírják a szagát. Azt is hallottam, hogy narancs illóolajat érdemes csepegtetni egy rongyra és kitenni az udvar néhány pontjára. A másik jó variáció a bors, macskatartó ismerősöm kis borshalmokat szór a lakás és a kert olyan részeire, ahol nem járhatnak a cicái.

Állítólag a macskamenta nevű növény is elriasztja őket, mert nem bírják a szagát. A kertben, udvaron ezt is érdemes elültetni.

Hallottam macska riasztó spray-ről és zseléről is, ha a többi ötlet nem válik be, akkor ezt fogom kipróbálni. Udvaron is lehet használni, elvileg ahova fújunk belőle, oda nem megy a macska.

Bízom benne, hogy valamelyik ötlet beválik, mert a kedves gazdák egyszerűen nem törődnek a macskáikkal, így kénytelen vagyok én tenni valamit.