Fészekhinta – Biztonságos kerti móka a gyerekeknek és a családnak

fészekhinta
fészekhinta

Egy fészekhinta felszerelése a kertben nemcsak a gyerkőcöknek tud fantasztikus játékélményt nyújtani, hanem az egész családnak is.
Pláne tavasszal, amikor még nincs olyan nagy kánikula, de már pont elég meleg az idő ahhoz, hogy élvezni tudják a lurkók a tavaszi napsütést.

Eljött végre a tavasz – az egész család élvezheti a kellemes napsütést

Sokan gondolják azt tévesen, hogy csak a gyerekeknek van szükségük arra, hogy napközben kint legyenek, viszont ez ugyanúgy fontos a felnőttek számára is.

Matthew Walker idegprofesszor is igyekszik felhívni a lakosság figyelmét arra az egyszerű tényre, hogy a reggeli órákban fontos az agy optimális működéséhez és a nap folyamán a feladatokra való fókuszáláshoz a megfelelő mennyiségű napsütés.

Jó ötlet lehet emiatt a reggeli órákban néhány percet a kerti fészekhintában lengedezni, hogy elegendő napfény jusson a szembe, mely egyből azt közvetíti az agynak, hogy ébredjen fel, hogy a sok napi teendőt energikusan tudja ellátni.

A fészekhinta pozitív hatással van a gyerekekre

Miért jó a fészekhinta a gyerekeknek?

  • Kint van a szabadban a friss levegőn, mely nagyon fontos a csöppségek megfelelő fejlődéséhez.
  • Egy barátságos nagy faágra van felfüggesztve, mely által közel tudnak lenni játék közben a gyerekek a természethez.
  • Jó nagyokat leng, mely irtó jó móka a lurkók számára.
  • Bele lehet ülni, akár többen is, mely kiváló lehetőség arra, hogy kisebb gyerek csapatok egyszerre tudjanak játszani, marakodás nélkül.
  • És még biztonságosabb is egy kicsit, mint a hagyományos modellek, hiszen vannak olyan típusok, amelyekre sátrat is lehet tenni a napsütés, szúnyogok vagy épp a kíváncsiskodó szülők ellen.
  • Ezek az érvek bizony sok gyereknek elegendőek arra, hogy az egész napjukat egy ilyen mókás játékon töltsék.

Azt is fontos megemlíteni, hogy a fészekhinta használata közben a gyerekeknek fejlődik a koordinációs készsége is. Egyrészt, mert kapaszkodni kell miközben leng a hinta, illetve a fel- és kiszállás is segíti a különféle izmok optimális fejlődését.

Egy fészekhinta kiváló választás lehet a kertbe a gyerekeknek, illetve a 100-150 kg alatti felnőtteknek is.

A legtöbb fészekhintának elég nagy a teherbírása ahhoz, hogy egy szülő plusz egy gyerek is kényelmesen tudjon benne hintázni.