Gyors csemege, kókusz csók

4 tojás fehérjét kemény habbá verek, majd fakanállal fokozatosan hozzákeverek 25 dkg porcukrot, és 25 dkg kókuszreszeléket. (tehát a tojást nem kell együtt felverni, csak utána kanállal belekavarni, majd ugyanígy a kókuszt is.) Semmi más nem kell bele. Tényleg nagyon finom és egyszerű!

Ennyi!

Kanál segítségével diónyi kupacokat teszek a sütőpapiros tepsibe, nem kell túl közel egymáshoz. Laposak is lehetnek, mert sütés közben úgyis megemelkednek. (Se sütőport, se szódabikarbóna nem kell bele)

150 fokon 15 perc alatt kész is van. Inkább csak szárítani kell. Pár percet előmelegítem, de tényleg kb. 15 perc alatt készen lesz. Megtapogatod, ha kiszikkadt a külseje és kezd rózsaszín lenni, készen is van.

Gyors, könnyű nagyon finom süti.

A fotón sötétebbnek látszik mint valójában. Darált mogyoróval, mandulával és dióval is isteni! Az az egy baja, hogy gyorsan elfogy!😉

Borsné Józsa Irén konyhájából!

Katalin Horváth
Ha kuglófot sütök például akkor oda csak tojássárgája kell. A megmaradt tojásfehérjéket egy dobozba szoktam gyűjteni a fagyasztóba. Ha később sütök akkor annak a tojásfehérjét is simán ráteszem a már lefagyasztottra. Amikor meg legközelebb olyan recept kerül a kezembe mint például ez vagy püspökkenyér amihez csak tojásfehérje kell akkor egyszerűen kiveszem és egy óra alatt magától kiolvad vagy mikróban nagyon alacsony fokozaton kiolvasztom, ugyanúgy felhasználható, szóval semmi nem megy kárba