Gyorsan elő kell venni, vagy meg kell vásárolni! A háztartási szappan meglepő felhasználása az egészségért és a szépségért

Valaha minden háztartásban volt egy darab mosószappan, amit nem csak mosásra használtak. Ha neked még nincs ilyen csodaszered, akkor javasoljuk, hogy szerezd be, hiszen fillérekbe kerül és nagyon sok felhasználási területe létezik. Hasznosítsd ezeket a tippeket, melyet már több generáció is tesztelt.

A mosószappan felhasználási területei

1. A dús hajért és a korpásodás ellen

Gyors és egészséges vacsora 10 perc alatt! Kattints ide és nézd meg ezt a videóban. Olcsó és finom cukkini recept

Ha dús és hosszú hajra vágysz, vagy meg akarsz szabadulni a korpától, akkor erre jobb szert, mint a mosószappan nem találsz. Először használj sampont, majd mosd meg a hajad mosószappannal is. Utána egy csepp ecetet tartalmazó vízzel öblítsd le. Ez a módszer főleg a zsíros hajúaknál eredményes.

2. Érzékeny bőr esetén

Ahhoz, hogy szőrtelenítés után ne pirosodjon ki az érzékeny bőr, mossad le ezzel a szappannal a kezelt területet.

3. Bőrfiatalításra

Hogy megfiatalodjon a bőröd, heti kétszer mosakodj mosószappannal. Ezt követően babakrémmel feltétlenül kend be az arcodat. Az ilyen kezelés hatása lenyűgöző.

4. Szaunázás kedvelőinek

A mosószappanos vízben áztatott nyírfa vesszőnyaláb tökéletesen megtisztítja a bőrt.

5. Megfázásra

A mosószappan megvéd a náthától, ha rögtön megkezdjük a kezelést a tünetek megjelenésekor. Készíts egy szappanos oldatot, mártsd bele a vatta tampont és tisztítsd ki vele az orrlyukaidat.

6. Gombásodás ellen

Ez a kiváló szer segít a lábgombásodás kezelésére is. Mosd meg mosószappanos kefével a fertőzött területet, majd ezt követően kend be jóddal.

7. Fertőtlenítéshez

A fogkefét javasolt mosószappanos oldattal átmosni és éjszakára állni hagyni. Ezzel a módszerrel fertőtlenítheted a fogkefédet.

8. Duzzanatokra és kék foltokra

A duzzanatok és a kék foltok eltüntetésére készíts egy mosószappanos oldatot és kend be vele a sérült bőrfelület. Ismételd meg a kezelést naponta többször.

9. Kelésekre

Kelések megszüntetéséhez. Keverj össze 1:1 arányban reszelt vöröshagymát, mosószappant és cukrot. Lefekvés előtt kend be a sérült területet és kösd be azt.

10. Repedt sarokra

A sarkon keletkezett bőrrepedésekre készíts lábfürdőt 2 l forró vízből, 1 teáskanál szódabikarbónából és 1 evőkanál reszelt mosószappanból.

11. Erős napégéskor

Ha erősen leégtél a napon, kenjed be a leégett bőrfelületet mosószappannal és hagyd megszáradni. Ez megakadályozza a bőr kipirosodást és a hólyagosodást.

Hitted volna, hogy egy ilyen általános szer, mint a mosószappan, ennyire hasznos lehet?

Oszd meg barátaiddal a mosószappan felhasználásának titkait!