Ha minden anyós ilyen lenne – csodálatos és megható levél egy anyóstól a jövendőbeli menyének

Nem hiába mondják azt, hogy egy jó anyós a menyére is úgy tekint mintha a lánya lenne, egy rossz anyós pedig elveszti a fiát.

Nem is olyan könnyű jó kapcsolatot kialakítani azzal a személlyel, akit a fiúgyermekünk választott magának. Egy anya nem akarja elveszíteni a fiát még akkor sem, ha az már felnőtt férfi.

Ma egy olyan anya ötletét mutatjuk be nektek, amely nagyon érdekes és egyedi, ez az anya levelet irt a jövendőbeli menyeinek, több nőtársát is meglepve ezzel.

A jövendőbeli menyeimhez írott levelem.

Valamikor megkérdezték tőlem azt, milyennek akarom látni a fiaimat amikor felnőnek? Most még kicsik a fiaim, de nem akarom úgy nevelni őket mint a kisfiukat, úgy nevelem őket, hogy felnőttkorukban igazi férfiak legyenek.

Egy napon férjek és apák lesznek, felelősség teljes emberek kell legyenek. Az én feladatom mint anya az, hogy megfelelően felkészítsem őket a felnőtt korukra. Tehát…

Drága menyem szeretnék neked néhány fontos dolgot mondani. Egy napon te leszel a fiam hűséges párja, ő szeretni fog téged és én is szeretni foglak. Eljön majd a nap amikor az én kisfiam a tiéd lesz, persze mindig az enyém marad, de te sok féle képpen be fogod tölteni a helyem.

A te lelked lesz az ő háza és a te szemeidben fogja megtalálni a békét. Ő fog megcsókolni este lefekvés előtt és veled fogja megosztani a legmerészebb álmait, te fogod őt bátorítani és megnyugtatni. Mindig szerettem volna, hogy legyen egy lányom, imádkozom érted minden nap ugyanúgy, ahogyan a fiaimért.

Most a szüleidhez tartozol, úgy ahogy a fiaim hozzám tartoznak, azért imádkozom, hogy csodálva légy és támogatva a nehéz pecekben. Azért imádkozom, hogy tudd mit jelent a saját magad szeretete, mert enélkül nem fogsz tudni szeretni egy másik személyt.

Azért imádkozom, hogy úgy érezd magad mint egy kis hercegnő akit szeretsz és akire mindig vigyázol. Úgy nevelem a fiamat, hogy majd amikor eljön az ideje akkor ő is ilyen jósággal kezeljen téged. Azért imádkozom, hogy a te szüleid megtanítsák neked a tiszteletet, nem kell félned elmondani azt amit gondolsz, de ne feledd te vagy a felelős a kimondott szavaidért.

Az építő kritika hasznos a férfiak számára, csak vigyázz ne lépd át a határt. Úgy nevelem a fiamat, hogy tiszteljen téged, de nem lehetek teljesen felelős a viselkedéséért és a karakteréért, ez nem csak tőlem függ, hanem tőled is. Ne feledd, hogy ő a saját élete irányítója, ugyanúgy mint más embereknek neki is meglesznek a saját óhajai, különlegességei, egy napon majd meg fogod érteni és szeretni fogod minden jellemvonását.

Hagyd, hogy legyen ő saját maga és én megtanítom arra, hogy ő is ezt tegye veled. Megtanítom arra, hogy milyen törékeny egy nő szíve, ha egyszer megsérti már nem lehet megjavítani. Azt szeretném, ha a fiam soha nem törné össze a szíved. Én megtanítom mit jelent a tisztelet mert azt akarom, hogy bátor és őszinte férfi legyen.

Megtanítom a fiamat arra is, hogy fogadja el a családot és azt is megtanítom neki, hogy értékelje az igazi érzelmeket. Próbálom a fiaimat úgy nevelni, hogy erősek és érzékenyek legyenek, bátrak de szerények, arra tanítom őket, hogy legyenek bátrak, de ne féljenek segítséget kérni, ha szükség van rá.

Azért imádkozom, hogy a fiam lojális legyen, független, ne függjön tőlem. Igérem, hogy megtanítom a fiamnak a nők iránti tiszteletet, biztosan rá fog jönni arra, milyen különlegesek vagyunk mi nők. A fiam tudni fogja azt, hogy valakinek a gyereke vagy és elsősorban az Istenhez tartozol, a szüleihez és majd csak utána hozzá. Szeressétek egymást, támogassátok egymást, álmodjátok együtt a jövőt és örüljetek a közös életeteknek.