Hallottál már a hófehér Hermelinről? A világ egyik legédesebb kisállatáról van szó

Az egyik legédesebb kisállatot lencsevégre kapni sem könnyű, ritkán találkozhatunk vele. Óvatos, rejtőzködő természet, a menyét közeli rokona.

A hermelin egy kistestű ragadozó, főleg a vizes élőhelyeket kedveli. Testhossza kb. 30-40 cm, a farkával együtt. A hímek jóval nagyobbak a nőstényeknél, és a kicsinyek neveléséből az apák is bőségesen kiveszik részüket – írja a sokszinuvidek.24.hu.

A borzéhoz hasonló bűzmirigyekkel rendelkezik, amik rendkívül kellemetlen, szúrós szagú váladékot termelnek. Bundája általában barnás-vöröses, a farka testével megegyező színű, kivéve a végét, az ugyanis télen-nyáron fekete. Az északi területeken élő hermelinek színváltásra is képesek, ugyanis télire levedlenek, és hófehér bundát öltenek. Ez a gyönyörű szörme tette gazdaggá annak idején a prémkereskedőket. Hazánkban a Körös-Maros Nemzeti Park területén is felbukkantak, de általánosságban elmondható, hogy Európa szerte megtalálhatóak. A hermelin a menyéthez hasonlóan védett faj. Érdekesség, hogy kölyökkorában fogságba esve az emberhez szelidül. Táplálékuk főleg kisebb rágcsálókból áll, de hüllőket, sőt, halakat is képesek zsákmányolni.

Gyors és egészséges vacsora 10 perc alatt! Kattints ide és nézd meg ezt a videóban. Olcsó és finom cukkini recept

A fenti videókon Ti is megcsodálhatjátok a cuki hermelineket!