Hallottál már a hófehér Hermelinről? A világ egyik legédesebb kisállatáról van szó

Az egyik legédesebb kisállatot lencsevégre kapni sem könnyű, ritkán találkozhatunk vele. Óvatos, rejtőzködő természet, a menyét közeli rokona.

A hermelin egy kistestű ragadozó, főleg a vizes élőhelyeket kedveli. Testhossza kb. 30-40 cm, a farkával együtt. A hímek jóval nagyobbak a nőstényeknél, és a kicsinyek neveléséből az apák is bőségesen kiveszik részüket – írja a sokszinuvidek.24.hu.

A borzéhoz hasonló bűzmirigyekkel rendelkezik, amik rendkívül kellemetlen, szúrós szagú váladékot termelnek. Bundája általában barnás-vöröses, a farka testével megegyező színű, kivéve a végét, az ugyanis télen-nyáron fekete. Az északi területeken élő hermelinek színváltásra is képesek, ugyanis télire levedlenek, és hófehér bundát öltenek. Ez a gyönyörű szörme tette gazdaggá annak idején a prémkereskedőket. Hazánkban a Körös-Maros Nemzeti Park területén is felbukkantak, de általánosságban elmondható, hogy Európa szerte megtalálhatóak. A hermelin a menyéthez hasonlóan védett faj. Érdekesség, hogy kölyökkorában fogságba esve az emberhez szelidül. Táplálékuk főleg kisebb rágcsálókból áll, de hüllőket, sőt, halakat is képesek zsákmányolni.

A fenti videókon Ti is megcsodálhatjátok a cuki hermelineket!