Egy magyar férfi tartja a megszerzett nyelvvizsgák európai rekordját

Gaál Ottó 27 nyelven beszél, ezzel pedig ő büszkélkedhet a legtöbb nyelvvizsgával Európában. A férfinek volt honnan örökölnie nyelvérzékét: édesanyja nyelvtanár volt, édesapja pedig 6 nyelven beszélt. Gaál saját nyelvtanulási módszert alkotott meg, fontos számára, hogy segítsen másoknak. Úgy tűnik, tanárként is sikeres, hiszen akadnak olyan diákjai, akik már több, mint 10 nyelvvizsgával rendelkeznek!

Elmondása szerint sikerének fő titka az, hogy nem csak a nyelvet akarta megtanulni, hanem az adott kultúrát is fontosnak tartotta megismerni. Azt vallja, nem lehet jobban megtisztelni egy idegen helyen élő embert annál, minthogy megtanuljuk az ő nyelvét – írja a szeretlekmagyarorszag.hu.

Gaál Ottó a Fókuszban mesélt arról, hogyan tett szert erre a nem mindennapi tudásra.

Első nyelvvizsgáját még a hetvenes években szerezte angolból, majd a spanyol, a francia, és az olasz következett, amit további 23 nyelv követett. Megesett, hogy egy év alatt 5 (!) sikeres nyelvvizsgát tett le. A férfi a 15. nyelvvizsga után jött rá arra, hogy milyen komoly összefüggések vannak a nyelvek között. Ez a felismerés indította el azon az úton, melynek végén megszületett saját nyelvtanulási módszere, mely azóta is nagy sikernek örvend.

Forrás: rtl.hu