Hallottam mi riasztja el a büdös poloskát, azóta híre – hamva sincs a lakásban!

Országszerte kezd elhatalmasodni a poloska invázió. Az undorító rovar, aminek a jelenlegi kutatások szerint nincs természetes ellenszere jól érzi magát a kellemes időjárásunknak köszönhetően.

Számtalan lakást, kertet elleptek, sajnos nem csak csúnyák és gusztustalanok, de kártékonya is, a friss gyümölcsöket és zöldségeket örömmel megdézsmálják.

Mit lehet tenni a poloska ellen

Számtalan házi praktika létezik, amivel az emberek próbálkoznak. A legjobb és leghatékonyabb módszer még mindig a poloskák elpusztítása. A hozzáértők szerint az egyik legjobb megoldás, ha felporszívózzuk őket, vagy kesztyűt húzunk és üvegekbe gyűjtjük őket. Égessük el őket, vagy a természetben tapossuk össze. A lakásban nem jó ötlet eltaposni egyet sem, mert szörnyű szagot hagynak maguk után. Nem érdemes szabadon engedni a poloskákat, mert csak szaporodnak és egyre többen lesznek.

Ha nem szeretnénk, hogy bejussanak a lakásba, még mindig a szúnyogháló nyújtja a legnagyobb biztonságot. Érdemes minden ablakra felszerelni, hogy ne jussanak be a lakásba.

Sokak szerint jó megoldás lehet ecettel lepermetezni az ablak és az ajtó körüli részeket, mert a poloskák nem szeretik az erős szagokat. Ez a megoldás csak akkor hatékony, ha gyakran alkalmazzuk, mert ahogy a kellemetlen illat elillan, a poloskák rögtön kedvet kapnak hozzá, hogy benézzenek az otthonunkba.

Ecet helyett erős illóolajokat is használhatunk, az a fontos, hogy minél erősebb legyen az illata. Olyan is van, aki hajlakkal fújja le őket és ezután egy papír zsebkendővel üvegbe teszi. Az üvegbe gyűjtött poloskákat akár rovatíróval is lefújhatjuk, ha nem akarjuk eltaposni őket. A lényeg, hogy ne engedjük szabadon őket, mert ha nem a mi otthonunkba jutnak be újra, akkor a szomszédhoz.

A teraszon, erkélyen lévő virágcserepeket is nagyon szeretik, ott is nézzünk körül, ha éppen irtást végzünk.

Mi vált be nekünk a poloskák ellen

Minden ablakra szúnyoghálót szereltünk, a legegyszerűbb és legkönnyebb megoldás, így legalább itt nem tudnak bejönni. A külső falakat és a teraszt gyakran lepermetezzük ecettel. Ha pedig mégis betéved egy, azt könyörtelenül összetapossuk, de persze csak az udvaron.

Nektek mi vált be a büdös poloska ellen?