Hát az úgy volt, hogy elfogyott a kenyér, ezért inkább sütöttem kiflit

Tegnap én is ezt készítettem dupla adaggal és meg forgattam sajtba.Isteni finom lett.😏 Szerintem is olcsóbb, mint megvenni. Borzasztó árak vannak, a minőség meg lent van a béka feneke alatt.

Egyszerű, gyors és nem mellesleg isteni😁leírom a receptet és készítettem néhány fázis fotót, hátha az is kedvet kap aki még nem próbálta 😉

recept

2,5dl tejben felfuttatni egy fél élesztőt, 1 tk cukorral, ha felfutott 35 dkg liszthez rakom, 3 dkg vajat és 1 tk sót. Nem kell keleszteni… ebből 8 db jön ki.

Formázás után lekenni tejjel. Csak ekkor kapcsolom be a sütőt (amíg bemelegszik az a kelesztés) 200 fokra gőzben kell sütni kb 20 percig.

Én a sütő aljába kis fém tálba vagy fazékba (pl mosott konzerv doboz) vizet teszek az párolog és így meg van a gőz a sütőben. Vagy teszel egy tepsit alulra, bele egy deci vizet és azzal kezded melegíteni a sütőt. Nem szabad túl sok vizet beletenni, mert akkor nem párolog el a sütés végére és nem lesz ropogós a végeredmény.

Próbáljátok ki😉😘

Laura Erdei konyhájából!

Perla Ondrusekova
Köszönöm a receptet! Első kiflim!

Ilona Bauer
nekem első kiflim🤣🤣

Janosi Rozalin
Én is megsütöttem.Nagyon finom lett.Köszönom a receptet.

Judit Császár
Kellett nekem estére megnéznem a posztot. Gyorsan megcsináltam. Kicsi es béna lett,de finom

Csabánè Barna
Nagyon finom én is a receptet használom.

Alexandra Simon
Megcsinaltam ma, eloszor nyeszlettnek tunt a teszta de szepen megkelt. Igaz nem lett nagy kifli. De max akkor kettot eszem 😁😋

Mag Zsanett Mi is imádjuk.👍🏻

Ágnes Éberhardt
Mi is ezt a receptet használjuk azóta én nem veszek a boltban kiflit 😄

Csomor Zoltánné
Nagyon guszta! Én is csináltam.

Mária Tolner Bárányné
Többször készítettem én is.

Bernadett Csesztregi Ugyanennek a teljes kiőrlésű verzióját sütöttem tegnap 🙂 (27 dkg tk, 8 dkg sima és 1 csipet búzasikér 🙂 annyi, h én 2x kelesztettem) Sima teljes kiőrlésű lisztet használtam.

Bagóczki Józsefné
Kiprobáltam én is 👏👌🤩🤣 / finom lett /