Bámulatos sütés nélküli desszertek karácsonyra, a dédikétől!

Karácsonykor éppen elég időt kell a konyhában töltenünk, hogy a családot csodás ételekkel kápráztassuk el! A sütésre nem kell sok időt szánnunk, ha a három csodás édességet készítjük el!

Malakoff krém – Elkészítése:

120 g vajat habosra kavarunk 3 tojássárgájával és 140 g vaníliás cukorral. Hozzákeverünk 140 g hámozott, pirított mandulát és 2 evőkanál finom rumot. Egy kristálytál alját kirakjuk babapiskótával és meglocsoljuk kevés vaníliás cukros tejjel, majd a fenti krémből egy réteget töltünk rá. Megint tejjel locsolt piskóta és krém következik, amíg a készletből futja. Néhány órára hűtőbe tesszük. Cukros tejszínhabbal, befőtt gyümölccsel tálaljuk.

Tejszínhabos piskóta – Elkészítése:

12 db rumba mártott piskótával kirakjuk egy üvegtál alját, és vegyes, cukorban eltett gyümölcsöt szórunk rá. 6 tojássárgájából, 100 g vaníliás cukorból és 1 evőkanál lisztből gőz fölött sűrű krémet főzünk, és befedjük vele a gyümölcsöt. Megint rumba áztatott piskóta, cukrozott gyümölcs és krém következik. A tetejére kúposan felhalmozott, cukrozott gyümölccsel díszített tejszínhab jön, hűtőben hűtjük.

Rizskrém pohárban – Elkészítése:

Negyed kilogramm megmosott rizst félliter tejben puhára főzünk, majd szitán áttörjük. Elkeverjük 125 g vaníliás cukorral és ha kihűlt, félliter tejszínhabbal. Poharakba töltve, és a tetejére két ujjnyi csokoládékrémet téve hűtőbe tesszük. Tálalás előtt még tejszínhabbal díszítjük.