Hogyan és miben változik az életünk 50 éves kor után? Nagyon jó gondolatok!

50 éves kor után sokan nem tudják, mit is kellene tenniük, mert erre nem tanította meg őket senki, erre nem láttak példát.

A kisgyermekeket felkészítik a szülők a gyerekkorra, majd a serdülőkorra, fiatal korban pedig lassanként felkészülünk az érett korszakra.

Az 50 éves korhatárát pedig úgy lépjük át, hogy fogalmunk sincs arról hogyan éljünk tovább. Nincs is ebben semmi különlegesség, hiszen a szüleinknél 50 éves kor fölött elkezdődött az időskor és ilyenkor már az életkedvük is kevesebb volt.

Mi a mai világban teljesen más életvitelt folytatunk, 50 évesen még aktívak vagyunk, dolgozunk és sokan ilyenkor még gyermekeket nevelnek. A világ felgyorsult, az életkor kitolódott, ma már egy ötvenes éveiben járó ember nem számít öregnek!

Az előttünk élő generációknak fogalma sem volt az 50 fölötti életről, mert ők más korszakban éltek, mi pedig ezt a felfogást örököltük. Fel vagyunk készülve a gyerekkorra, a fiatalkorra az érett korra, de tovább, nem, sokan hát nem is tudják mi tévők legyenek.

Több millió ember betölti az 50 évet és egyszerűen nem tudják, hogyan tovább. Elkeserednek, öregnek érzik magukat, úgy gondolják, hogy életük legszebb korszakain már túl vannak, pedig ez nem így van. Az öregséghez még korai ez az időszak, mert még tele vagyunk energiával és erővel!

Itt most feltevődik a kérdés, hogyan élünk tovább? Kezdjünk el ismét karriert építeni? Legyen több gyerekünk és több lakásunk? Az aki sok pénzt keresett eddig, mostantól fogva keressen még többet és az aki keveset keres kínlódjon tovább?

Nem tudjuk, hogyan éljünk, mert a szüleinktől erre nem igazán láttunk példát. Nos akkor lássuk mi is a lényeg. Üzenem minden 50 évet betöltött személynek, hogy az időskor 80 év alatt nem kezdődik el, és még akkor is különböző lesz a szüleink életétől.

Ez pedig nagyon jó, kaptunk még 20 – 30 évet az aktív, boldog és egészséges életből. Éljünk, szeressünk, legyünk boldogak, foglalkozzunk a családdal, építsünk karriert, tanuljunk, járjuk e a világot! Attól, hogy 50 évesek lettünk még nem változott semmi, ez csak egy szám. Lesz aki karban tett kézzel éli túl még ezt a negyed évszázadot és azt várja, hogy teljen az idő és lesznek olyanok akik valami újba kezdenek és ismét tele lesznek életkedvvel.