Hogyan használjuk helyesen a mosószert? Eddig nem is tudtam, hogy így kellene használni!

A ruhákon maradt fehér folt, a kellemetlen szagok és a mosógép gyakori meghibásodása mind azt bizonyítja, hogy nem használjuk helyesen a mosószert vagy az öblítőt.

Ma szeretnénk megismertetni veletek a mosószer és az öblítő helyes használatát.

A mosógépen található fiók három részre van osztva, az egyik részbe, a legkisebbe az öblítő kerül. Általában ezt a részt virág vagy csillag jelzéssel tüntetik fel.

A másik két rész római egyessel vagy kettessel van jelölve, vagy A-val és B-vel. Az A betűvel ellátott részbe csak akkor tesszük a mosószert, ha előmosást végzünk vagy áztatjuk a ruhát. Az intenzív mosáshoz a mosószert a B betűvel ellátott részbe tesszük. Általában ez a rész a legnagyobb.

Ha az ikonok nem láthatóak akkor válasszuk ki az előmosás nélküli programot, így a mosószer az intenzív mosásnál fogja kifejteni a hatását.

Ha folyékony mosószert használunk

A folyékony mosószer használata mindig attól függ, hogy az adott termék mennyire koncentrált. A gyártók azt javasolják, hogy a folyékony mosószert is abba a részbe tegyük, ahová a mosóport szoktuk, az intenzív mosáshoz.

Ha a folyékony mosószer nagyon sűrű állagú, akkor egyenesen a ruhákra tegyük a mosógép dobjába, mert ha abba a részbe tesszük ahova a mosóport, nem biztos, hogy rendesen ki lesznek mosva a ruháink. A sűrű állagú folyékony mosószer lassan folyik, ezért belekerülhet az öblítővízbe is.

Az öblítő általában sűrű, ezért hígíthatjuk vízzel, hogy ne maradjon a fiók falán. A folyékony mosószert alacsony hőfokú mosásnál használjuk, a 60 fok alatti mosások folyamán.

A folteltávolító és fehérítőszereket abba a részbe öntsük ahova a mosószert tesszük előmosáskor. A mosókapszulákat egyenesen a ruhákra tegyük. A gyártók azt javasolják, hogy egyes mosószereket a ruhákra tegyünk főleg, ha nagyon piszkos ruhát mosunk.

Mielőtt kipróbálunk egy új mosószert olvassuk el figyelmesen a rajta található információkat.

Milyen mennyiségű mosószerre van szükség egy mosáshoz

Az automata mosógépekbe olyan mosószereket használunk, amelyek nem habzanak túlságosan. Minél kisebb mennyiségű ruhát mosunk, annál kevesebb mosószerre van szükségünk.


Népszerűsíteni akarom a honlapomat, ezért élek a lehetőséggel és új cikket publikálok itt!