Hogyan használjuk helyesen a mosószert? Eddig nem is tudtam, hogy így kellene használni!

A ruhákon maradt fehér folt, a kellemetlen szagok és a mosógép gyakori meghibásodása mind azt bizonyítja, hogy nem használjuk helyesen a mosószert vagy az öblítőt.

Ma szeretnénk megismertetni veletek a mosószer és az öblítő helyes használatát.

A mosógépen található fiók három részre van osztva, az egyik részbe, a legkisebbe az öblítő kerül. Általában ezt a részt virág vagy csillag jelzéssel tüntetik fel.

A másik két rész római egyessel vagy kettessel van jelölve, vagy A-val és B-vel. Az A betűvel ellátott részbe csak akkor tesszük a mosószert, ha előmosást végzünk vagy áztatjuk a ruhát. Az intenzív mosáshoz a mosószert a B betűvel ellátott részbe tesszük. Általában ez a rész a legnagyobb.

Ha az ikonok nem láthatóak akkor válasszuk ki az előmosás nélküli programot, így a mosószer az intenzív mosásnál fogja kifejteni a hatását.

Ha folyékony mosószert használunk

A folyékony mosószer használata mindig attól függ, hogy az adott termék mennyire koncentrált. A gyártók azt javasolják, hogy a folyékony mosószert is abba a részbe tegyük, ahová a mosóport szoktuk, az intenzív mosáshoz.

Ha a folyékony mosószer nagyon sűrű állagú, akkor egyenesen a ruhákra tegyük a mosógép dobjába, mert ha abba a részbe tesszük ahova a mosóport, nem biztos, hogy rendesen ki lesznek mosva a ruháink. A sűrű állagú folyékony mosószer lassan folyik, ezért belekerülhet az öblítővízbe is.

Az öblítő általában sűrű, ezért hígíthatjuk vízzel, hogy ne maradjon a fiók falán. A folyékony mosószert alacsony hőfokú mosásnál használjuk, a 60 fok alatti mosások folyamán.

A folteltávolító és fehérítőszereket abba a részbe öntsük ahova a mosószert tesszük előmosáskor. A mosókapszulákat egyenesen a ruhákra tegyük. A gyártók azt javasolják, hogy egyes mosószereket a ruhákra tegyünk főleg, ha nagyon piszkos ruhát mosunk.

Mielőtt kipróbálunk egy új mosószert olvassuk el figyelmesen a rajta található információkat.

Milyen mennyiségű mosószerre van szükség egy mosáshoz

Az automata mosógépekbe olyan mosószereket használunk, amelyek nem habzanak túlságosan. Minél kisebb mennyiségű ruhát mosunk, annál kevesebb mosószerre van szükségünk.