Hogyan teremtsünk hangulatot virágdekorációkkal?

virág dekoráció
virág dekoráció

Az otthonunknak a nyugalom és béke szigetének kell lennie. Ennek megteremtésében sok minden szerepet játszik. Kiváltképp a lakás tisztasága, az összhangot alkotó bútok és a megfelelő lakásdekorációs elemek tudják számunkra nyújtani azt a közeget, amelyben jó élni, létezni. A virágok egyébként is kiemelt szerepet játszanak a hangulatteremtésben, hiszen pozitívan hatnak a lélekre. A virágdekorációkhoz kész csokrokat is vásárolhatunk, de olyan virágdekorációs elemeket is választhatunk, amelyeket mi magunk állítunk össze, hogy az maximálisan megfeleljen az ízlésünknek.  Mutatjuk, hogy miért érdemes virágdekorációkat használni és milyen művirágokat használhatunk, hogy kellemes légkört teremtsünk az otthonunkban!

A virágok, virágdekorációk szerepe

A művirágok könnyen karbantarthatók

A művirágok sok előnyt élveznek a friss, vágott virágokkal szemben. Az egyik érv, ami mellettük szól, hogyha megfelelően gondozzuk azokat, akkor hosszú évekig élvezhetjük a szépségüket. Rendszeres időközönként csak le kell porolnunk a művirág csokrot és évente néhány alkalommal alaposabban is megtisztíthatjuk egy használaton kívüli fogkefe és víz segítségével.

A virágdekorációk miatt nem kell aggódni

A gyerekek és a háziállatok hajlamosak néha megkóstolni ezt-azt. A virágok sem képeznek kivételt. A művirágok azonban nem jelentenek olyan veszélyt, mint egyes élő virágok.

Költséghatékonyabbak és az allergiások is élvezhetik a szépségüket

Az allergiás személyek nem minden virággal vannak jó barátságban, de egy művirág csokor vagy dekoráció nem jelent gondot, ha rendszeresen vannak azok portalanítva. Ami a művirágok mellett szól, hogy rendkívül költséghatékonyak, hiszen nem kell minden héten újabb csokrot vásárolni.

Milyen művirágokból készülhet csokor, dekoráció?

Nagyon sok népszerű virág megtalálható azon a bizonyos képzeletbeli listán. Mindenki a személyes ízlése és preferenciái alapján döntheti el, hogy a sokféle szépséges virág dekorációk közül, melyiket választja.

A virág vagy virágcsokor választásánál sok mindent figyelembe kell vennünk. A lakás stílusát, a saját ízlésünket és természetesen az évszakok is szerepet játszanak a választásban. Tavasszal és nyáron a színes, pontosabban az élénk színű virágok, dekorációk és csokrok nagyon népszerűek. Választhatunk hortenzia, vagy kamélia csokrot, ami jól mutat az étkezőasztalon. De mi magunk is összeállíthatunk egy-egy csokrot rózsából, bazsarózsából, hortenziából, krizantémból, amit aztán a hálószobai éjjeliszekrényre, a fürdőszobába helyezhetünk. A csokor összeállítása során egyéb kiegészítőket is használhatunk, a dekorációk összeállításánál. Ezt a célt szolgálják a zöld mű növények, mint például a borostyán.

A nappali az a hely, ahol sok időt tölt a család. A helyiség hangulatát fokozhatjuk egy-egy csokor virággal, de a cserepes művirágok is rendkívül pozitív hangulatot árasztanak. Egy cserép orchidea a dohányzóasztalon, egy cserép mű zöld növény a TV állványon, és máris más képet mutat a helyiség.

A lakásunkat évente több alkalommal is felfrissíthetjük, ha az évszakoknak megfelelő virágokat és dekorációkat helyezzük ki a lakás pontjaira. Egy mű cserepes levendula a konyhaablakban, egy mű fenyőfa a konyhaasztalon, egy csokor mű napraforgó az étkezőben és máris könnyebben tudunk igazodni a természet változásaihoz.

A műdekorációk összeállítása remek időtöltés is, főleg, ha kisebb gyerekekkel állunk neki a virágdekorációk elkészítésének. Hogy aztán a család együtt élvezze azt az élményt, amit ezek a szépséges virágdekorációk nyújtani tudnak. Inspirálódhatunk is, hogyan válasszunk művirágot az otthonunkba.