Hogyan teszi tönkre a férj a feleségét úgy, hogy közben észre sem veszi?

Már megszokott dolog, hogy mindig azt halljuk, hogy a nő összetartja a családot és próbálja a dolgokat úgy irányítani, hogy az minden családtagnak megfelelő legyen.

A férfiak akkor elégedettek, ha a feleségük a legjobb háziasszony, a legjobb anya és nem utolsó sorban a legjobb társ. Sok férfi nézőpontja, hogy mivel ők a családfők, az anyagi javakat ők kell biztosítsák a család számára.

Azok a férfiak akiknek saját vállalkozásuk van, drága autók tulajdonosai és a pénz sem okoz gondot nekik, azt gondolják, hogy ennyi egy férfi kötelessége, pedig ez nem így van. Sokan közülük megengedik maguknak, hogy napokig ne menjenek haza a családjukhoz, szórják a pénzt és ne figyeljenek a családra, hiszen úgyis meg van mindenük.

Egy harmonikus családi kapcsolathoz ennyi nem elég, hiszen, ha a férfi így viselkedik, akkor a feleség idegesen reagál a viselkedésére és elkezdődnek a viták. Van olyan eset amikor egy férfi belátja, hogy változtatnia kell a viselkedésén, de sajnos van olyan is amikor minden marad a régiben és ilyenkor a veszekedéseket elhidegülés és utálat követi.

Az a férfi aki a családjának mindent biztosít anyagi szempontból, de lelkileg nincs a családjával, nem érzi az otthon melegét, nem tudja, hogyan él a felesége nap mint nap, az nem is tudja, miről marad le.

A szegényebb családok sok esetben boldogabb életet élnek, mert együtt próbálják megoldani a problémákat és együtt élik a családi életet. A nők nagyon érzékenyek, ezért ha a férfi elhanyagolja őket, az fájdalmas. Amikor a nő azt veszi észre, hogy a férj más dolgokkal van elfoglalva és nincs meg a harmónia köztük, mert a társát egy kicsit sem érdekli mi zajlik a nőben, akkor a feleség bizony komoly döntéseket hozhat, akár ki is léphet egy ilyen kapcsolatból.

Általában egy férfi ilyenkor teszi fel a kérdést magának, hogy miért is hagyta el a felesége? Ő minden szükséges dolgot megadott neki, sőt még annál is többet. Ilyen esetben egyetlen egy esély van a férfi számára mégpedig az, hogy megértse a családi harmónia alapja nem egy adásvételi szerződés, nem csak az anyagiakat kell biztosítani, hanem lelkileg is részt kell venni a családi életben.

Ha egy férfi megérti ezt, akkor kaphat még egy esélyt, hogy közös családi életet éljenek. Ha pedig nem érti meg ezt a dolgot, akkor a feleség mindig azt fogja érezni, hogy el van hanyagolva, a férje nem törődik vele. Tehát a családi harmónia alapja a közös élet, a dolgok megbeszélése és a házastársak egymással való törődése.