Ilyenek valójában az Oroszlánok – Íme a csillagjegy elemzése

Az Oroszlán csillagjegy és annak névadó állata kétségtelenül mutat pár hasonlóságot: Félelem nélküliség, némi arrogancia, hatalmas szív. Nézzük, mit érdemes tudni az Oroszlán jegyű emberekről!

Az Oroszlánok igazi vezéregyéniségek. Jellemzően domináns és magabiztos emberek, akikben rengeteg lelkierő és energia van, környezetükre nagy hatást gyakorolnak. Helyén van a szívük, becsületesek, önzetlenek, de büszkék is. Szeretik élvezni az életet, imádnak nevetni, kedvelik a jó humort. Sokszor a kényes szituációk élét is humorral igyekeznek tompítani. Nem ismernek félelmet, keményen dolgoznak a céljaikért, ám ha sarokba szorítják őket, akár agresszívvá is válhatnak. Nem nevezhetjük őket anyagiasnak, általában az anyagi, tárgyi javakhoz kevésbé ragaszkodnak, mint mások, emiatt azonban fennáll a veszélye, hogy csőbe húzzák, átverik őket. Nagylelkűségük és az emberekbe vetett olykor túlzott bizalmuk miatt könnyen kihasználhatják őket rosszakaró emberek. Az Oroszlánok egyik legjobb tulajdonsága, hogy képesek magukba nézni, önvizsgálatot tartani, és először magukban keresik a hibát. Egész életükben folyamatosan próbálnak jobbá, okosabbá válni, ezért általában sokat és jól tanulnak. 

Ami a magánéletüket illeti, furcsa kettősség jellemző rájuk. A saját függetlenségük épp olyan fontos számukra, mint egy társ, akire számíthatnak a mindennapokban. Minden körülmények között ragaszkodnak ahhoz, hogy szabadon kinyilváníthassák véleményüket, és hogy kifejezhessék magukat az általuk preferált módon. Egy Oroszlán életében sok, már-már drámainak ható „nagyjelenet” van, érzelmeiket intenzíven élik meg, és ezt ki is mutatják a másik felé. Szenvedélyesen tudnak szeretni, ám amíg nem találják meg az igazit, hajlamosak a gyors partnerváltásokra. Partnereiket általában gyorsan elbűvölik, hiszen mellettük nem nagyon lehet unatkozni, a bennük dolgozó kreativitás és energia a legtöbb ember számára vonzó.

Barátaikkal nagylelkűek és őszinték. Szeretnek a társaság középpontjában lenni, élvezik, ha rájuk irányul a figyelem. Ezt nem mindenki kedveli, az Oroszlánokra ezért általában nem a nagy baráti társaságok a jellemzők, inkább szűkebb körben érzik jól magukat olyanokkal, akik valóban jól ismerik, és elfogadják őket. A család számukra szent, bármit, bármennyire időre képesek felfüggeszteni, ha családdal kapcsolatos probléma merül fel. Rokonaik mindig számíthatnak rájuk, ők lesznek az elsők, akik azonnal segítenek. Tiszteli a múltat és a hagyományokat, családjukra, származásukra büszkék.

A munka központi szerepet foglal el az életükben, nagyon ambiciózusak, az élet ezen területén is a legjobbak szeretnének lenni. Az alkalmazotti létet nem túlságosan kedvelik, akkor érzik jól magukat, és akkor tudják igazán megcsillogtatni képességeiket, ha vezető szerepbe kerülnek. Sokak által irigyelt tulajdonságuk, hogy könnyen és gyorsan tudnak pénzt keresni, azonban a megszerzett pénzt ugyanilyen könnyen és gyorsan képesek elverni. Mivel az anyagiak terén nem túl fegyelmezettek, fennáll a veszélye, hogy kihasználják, vagy rossz üzleti döntésekre beszélik rá őket.