Íme, ezeket az ételeket imádják az egyes csillagjegyek! Csípős, édes, savanyú…

Az asztrológusok úgy vélik, hogy kedvenc ételeinket a csillagok határozzák meg. Ha tanulmányozzuk a csillagjegyek által kedvelt ételeket, akkor családtagjainkat és barátainkat is meglephetjük kedvenc ételükkel.

A Ketkes.com szerkesztősége felkínálja annak a lehetőséget, hogy megismerjék, mely ételtől olvadnak el a különböző csillagjegyű emberek.

Különleges horoszkóp

Kos

Kitalálni azt, hogy a szenvedélyes Kos mit kedvel, egyáltalán nem nehéz. Ebben a csillagjegyben születettek imádjak a felfedezés összes fajtáját, a gasztronómiát is beleértve. A Kos elolvad a fűszeres és az égetően erős ételektől.

Az abszolút favorit náluk  az olasz konyha: tésztát bármilyen feltéttel és bőségesen megszórva parmezán sajttal, bruschettát, rizottót, lasagnát hm-hm-hm…És mi lenne velük egy pohár jó vörösbor nélkül?

Bika

Egzotikus étel – a Bika ritkán él ezzel a lehetőséggel. Ehhez a csillagövhöz tartozók a finom tradicionális házias ételeket kedvelik, melyek emlékeztetik őket a gyermekkoruk íz világára.

Hering vajas főtt burgonyával, hajdinakása vajjal, egy szelet meleg friss kenyér tejjel, ezek vezetik a Bikák kedvenc ételeinek listáját.

Ikrek

Ezen csillagjegyűek kiszámíthatatlanok és ellentmondásosak. Ők egyformán szeretik a kamcsatkai rákokat és a sonkás tortellinit ketchuppal! Az Ikreknek a kedvenc húsuk a baromfi. Ezen csillagjegyek képviselői életüket nem tudják elképzelni anélkül, hogy ne fogyasszanak el desszertnek egy kehely vanília fagylaltot,  esetleg egy sajttorta szeletet.

Rák

A Rákok mindenfajta tengeri ételt imádnak! Ugyanakkor elkötelezetten szentimentálisak és mindig örömmel fogyasztanak fasírtot, vagy olyan nyalánkságot, amilyent a nagymamájuk készített gyermekkorukban, vagy éppen a kedvenc nagynénijük receptje alapján készített töltött halat.

Saját szokásaik megszállottjai és ragaszkodnak az ételeikhez, ugyanúgy mint az emberekhez is. Azonban a Rákok nem idegenkednek az egzotikus mangó vagy a papaya fogyasztásától sem.

Oroszlán

Ők kimondott ragadozók! Steak, klopfolt húsok, mindenfajta fasírtok a kedvenc ételeik a kíméletlen csillagjegyűeknek. Salátát vagy halat az Oroszlánok csak akkor esznek, ha a körülmények úgy kívánják. Viszont gyümölcsöt örömmel fogyasztanak, főleg ananászt és narancsot.

Az édességek a másik gyengeségük az Oroszlánoknak. Az Oroszlán jegyűt teára csak egy házi készítésű erdei gyümölcsös tortával együtt szabad meghívni.

Szűz

Egészséges étrend kedvelői, az egészséges ételekhez a  Szüzek fanatikusan ragaszkodnak: pulyka, borjú, párolt zöldségek és fasírtok, mindenfajta kásák és könnyű levesek,  melyeket az e csillagjegyűek elsősorban fogyasztanak. A Szüzek az édességekhez közömbösen viszonyulnak, viszont étcsokoládéval megörvendeztetheted őket.

Mérleg

Szinte minden képviselője ennek a jegynek kulináris esztéta. Ínyenc húsokkal, tengeri lazac tejszínes mártással, prosciutto sonka salátával és aszalt paradicsommal kápráztatják el magukat ezen arisztokratikus csillagjegyűek.

A mérleg rajong mindenféle forró pékáru illatáért, gusztusos desszertért és  friss trópusi gyümölcsökért! A házi készítésű torta egy mennyei öröm Mérlegek számára.

Skorpió

A szerény Skorpió a fűszeres és pikáns ételeket részesíti előnyben. Nem mondanak ellent a húsgombóc levesnek, házi borscsnak és a rakott heringsalátának. A Skorpiók az étkezés kérdésében tradicionálisak, a legfontosabb, hogy az ételt a megfelelő mártással kell tálalni.

Ezen jegy képviselői gyakran vágyakoznak osztriga, fésűkagyló vagy garnélarák iránt. A citrusféléket jobban kedvelik, mint a legédesebb desszerteteket!

Nyilas

Egyszerűen mindenevő! A Nyilas egy igazi nemzetközi ínyenc! Imádja a francia julienne-t, a magyar gulyást az orosz kovasszal készített akroskát. A Nyilas legnépszerűbb ízesítőszerei a ketchup és mustár.

Ezen csillagjegyűek többsége közömbös az édesség iránt. Azért néhányuk kedveli a datolyát, az aszalt sárgabarackot, valamint az erdei és egyéb szárított gyümölcsöket.

Bak

Ez egy konzervatív jegy egyszer és mindenkorra kötődik ahhoz az ételhez, amit valaha egyszer  megszeretett. Így nem nehéz kitalálni, hogy mivel lepjük meg az édesszájú Bakot. Mindazonáltal még a Bakocskáknak is szükségük van  a változatosságra, ezért nincs kifogásuk az egzotikus ételekkel való kísérletezés ellen.

Mindenbe, ahova csak lehet, tesznek fűszeres és csípős szószt! A Bakok megőrülnek a túros batyuért, túros lepényért és a felfújtakért. És mi lenne velük csokoládés desszert nélkül!

Vízöntő

A Vízöntő kíváncsi gyermek a főzés világában! Szívük azokért az ételekért dobog, melyeket még sohasem kóstoltak. Pontosan ezért az ilyen csillagjegyűek soha nem mondanak nemet kulináris élvezetekre és szívesen megkóstolják például a békacombot vagy a strucc májat.

Halak

A Halak – nem fér hozzá kétség – szeretik a halat, mégpedig minden fajtáját. Egyes Halak elfogadják a steakot, igaz csak akkor, ha ropogósra van sütve. Viszont ha az édességről van szó, a Halak elvesztik fejüket! Ezek az édesszájúak imádják a házi süteményeket, főleg a meggylekvárost.

Reméljük, hogy ez a kulináris horoszkóp arra inspirált, hogy örömmel főzz valamit a hozzád közelállóknak és persze hogy a legfinomabbat!