Jó háziasszony akartam lenni, de ekkor a férjem elmagyarázta, hogy nem ezért vett feleségül

Egyszer a férjemtől egy nagyon fontos, életre szóló leckét kaptam, az elején nem értettem és nagyon megharagudtam rá.

Egy idő elteltével azonban rájöttem, hogy igaza volt. Nem voltunk túl fiatalok amikor összeházasodtunk, ő 42 éves én pedig 36 éves voltam. Mind kettőnknek meg volt a saját nézőpontja az életről. A házasságunk elején szinte eufóriában voltam, majd az idő múlásával mint fiatal feleség elkezdtem a lakásunk rendezgetésével és a családi dolgokkal foglalkozni, de sajnos egyik hibát, a másik után követtem el.

Már nem jártam aerobikra és angolórákra, teljesen lefoglalt a sütemények készítése és a takarítás. Vasaltam, lecsót tettem el télire, valód háziasszony lettem. Mindehhez értettem, de nagyon lefogytam miközben próbáltam ideális feleség lenni, odáig jutottam, hogy az áldozat szerepét töltöttem be.

Arra a napra még ma is emlékszem, a férjem tejet ivott és közben engem figyelt, hogyan szeletelem a paradicsomot. Elmondta háromszor is, hogy nem kér szendvicset csak tejet, de én sietve válaszoltam neki, mert közben  mosogattam, ő pedig nem tudta már ezt elviselni.

– Figyelj, így szólt a férjem, nem kell a cselédem legyél, nem kell kiszolgálj öt fajta étellel és nem kell mindig a takarítással foglalkoznod, mi nem egymás rabszolgái vagyunk. Egy szerencsés találkozás után egymásba szerettünk és megalkottuk a közös életünket. A többi csak személyes dolog, tehát ne próbálj meg fejlődni és ne tedd első helyre az én érdekeimet, nem kell jobb vagy rosszabb légy, csak legyél önmagad. Legyél az a személy akibe beleszerettem, tele életkedvvel.

Ezután a férjem a mosogatóba tette a bögrét és a dolgozószobába ment. Ottmaradtam egyedül a konyhában és próbáltam megérteni azt, hogy miket is mondott nekem. Kis erőfeszítéssel sikerült letörölnöm a könnyeimet, félre tettem a tésztalapot, a lábasokat, a díszpárnákat betettem egy bőröndbe, lezuhanyoztam, majd felhívtam az angoltanárnőt és ismét órákra jártam. Azóta nem vagyok háziasszony, sem varrónő, nem szolgálok fel semmit, nem akarok megfelelni senkinek, nem akarok bizonyítani senkinek semmit. Én saját magam vagyok. A férjemmel törődök és nem csak azzal, hogy jó háziasszony legyek.