Magára hagyták a vak kutyát, végül mégis szerető otthonra lelt

Egy kaliforniai parkban sétáló nő vett észre egy padon kuporgó, riadt pitbullt. Amikor világossá vált számára, hogy a kutyától valaki így akart megszabadulni, nagyon felháborodott, főleg, amikor észlelte, hogy a kutyus nem lát. A hölgy rögtön értesítette az állatmentőket, akik habozás nélkül a Santa-Mariaban található parkba mentek, hogy segítsenek a rémült állaton. Poly – így hívják a pitbullt -, reszketett a félelemtől, és nem mert eltávolodni a padtól. Az állatvédőknek ezért először meg kellett nyugtatni védencüket, és csak ezután tudták állatorvoshoz vinni. A vizsgálatok eléggé lesújtóak voltak Poly állapotát tekintve.

Probléma volt a szívével, és az általános egészségi állapota is súlyos eltéréseket mutatott a normálishoz képest. Az állatmentők és az állatorvos nagyszerű csapatmunkájának köszönhetően azonban Poly jobban lett.

A menhely munkatársai úgy döntöttek, hogy megpróbálnak számára új családot találni, ezért megosztották a pitbull szomorú történetét a Facebookon, és egy fotót is mellékeltek a nehéz sorsú ebről.

A ForeverHome Pet Rescue egy állatmentő egyesület, amit Jennifer Wales alapított. A nő azzal a céllal hozta létre az egyesületét, hogy bántalmazott és gazdátlan állatokon segítsen. Amikor meglátta Poly-t, és elolvasta a történetét, késlekedés nélkül jelezte, hogy szeretné magához venni a kutyust. Poly eszébe juttatott egy szintén pitbull fajtájú kutyát, aki több évvel korábban meghatározó volt az életében.

Jennifer és Poly közös élete sajnos a kutya állapota miatt túl rövid volt, ám mégis jó tudni, hogy Poly szeretetben és biztonságban tölthette élete utolsó hónapjait.