Megható történet egy idős néniről, aki csak arra vár, hogy hazavigye a gyermeke

Ma egy szomorú történetet hoztunk el nektek, amely egy idős néniről szól. Az idősek otthonában általában olyan személyek laknak akik szomorúak mert hiányzik a család számukra.

Sajnos sokszor a gyerekek nem tudnak a szüleikről gondoskodni, ezért kénytelenek az idősek otthonát választani. A minap amikor ezen a helyen jártam egy idős néni az ablaknál állt bánatosan. Szomorúan nézett kifele.

Elég hideg volt, de a néni vékony ruhába volt felöltözve és a lábán csak zokni volt. Megkérdeztem tőle azt, hogy nem fázik? Erre ő azt válaszolta, hogy nem, nem fázik. Jól van, várja a fiát mert azt ígérte, hogy hazaviszi.

Nem tudtam a nénivel tovább folytatni a beszélgetést mert jött az ápoló és elvitte onnan. Bementem az igazgató irodájába majd megkérdeztem, hogy miért van a néni ilyen állapotban, az igazgató pedig elmesélte nekem a néni szomorú történetét.

A néni fia két héttel ezelőtt behozta őt ide hozzánk, itt hagyta őt, de azt ígérte neki, hogy hamarosan érte jön, azóta az édesanyja minden nap várja az ablaknál állva, mert nagyon hiányzik neki a fia.

Megkérdeztem, hogyan tudnék segíteni az idős asszonyon, mire az igazgató azt felelte, sajnos sehogyan sem, a fiát nem tudjuk pótolni, de mi itt vigyázunk rá. A gyermekének dolgoznia kell, nem tudja egész nap az édesanyját ápolni, ezért került ide a néni.

Azóta minden nap eszembe jut az az idős szomorú néni. Sajnos sok idős ember van ilyen helyzetben, figyeljünk a szeretteinkre, vigyázzunk rájuk.