Mennyit lehet keresni bolti eladóként és pénztárosként?

pénztáros

Az ember szinte észbe sem kap, de a szatyron a fogás még biztos nem találta meg, amíg a megvásárolt termékek már rég le lettek csipogva és a sor türelmetlenül várja a haladást – alighanem sokunk számára ismerős manapság a pénztáraknál. Napjainkban az eladók és pénztárosok szélvészgyorsak, de szinte minden máshoz is értenek, ami csak az adott bolttal kapcsolatos. Egy nagy multinál pedig a fizetésekkel sincs túl nagy probléma.

Elhelyezkedési lehetőségek bolti eladóként és pénztárosként

A munkalehetőségeket tekintve szerte Magyarországon el lehet helyezkedni. Persze kelleni fog a fürgeség, a dolgozni akarás és a terhelhetőség egyaránt. Számos olyan vidéki település található, ahol a kisebb és nagyobb boltokban lehet munkalehetőséget találni – ilyen például Eger városa is.

Munkavédelmi ruházat/eszközök szakszerű értékesítése egri szaküzletben – ilyen és ehhez hasonló állások is találhatóak az EgerAllas.hu oldalán!

A hatáskörtől is függ a várható fizetés

Ahogy a bevezetőben is említettük, egy bolti eladó vagy pénztáros szerepköre ma már igen sokrétű lehet. Nem véletlenül látjuk annyit, hogy a kereskedelmi dolgozók egyszer a polcok között pakolnak, optikolnak (rendszereznek), majd hirtelen már a szalagon húzzák le a termékeket szélsebesen. A nagyobb nemzetközi multiknál törekednek is rá, hogy valaki minél több területen bevethető legyen – ez pedig mindenkinek, a munkavállalónak is jó, hiszen magasabb fizetésért dolgozik, és kevésbé kiszolgáltatott.

Jók az előrelépési lehetőségek is. Nem elképzelhetetlen, hogy valaki kitartó munkával, továbbképzésekkel, nyelvtanulással és folyamatos önfejlesztéssel egyre előrébb és előrébb lép a ranglétrán. A pozíciók közötti dinamikus “ugrálás” azért is előnyös, mert a rátermettekből hamar vezető dolgozó, akár üzletvezető is válhat.

Önkiszolgáló kasszák és új technológiák: mit hoz a jövő a bolti eladók és pénztárosok számára?

Persze joggal merül fel a kérdés az önkiszolgáló kasszák láttán, vajon “elveszik-e a robotok a munkát”. Az imént említett rugalmasság nagy előnye ez is, hiszen még ebben az esetben is van B, sőt C, D opciója is a munkavállalónak. De nem mondhatnánk, hogy a következő pár évben erre akkora a sansz, hiszen hiába választják egyre többen az önkiszolgálókat, ott is szükség van egy kisegítő bolti dolgozóra, valamint sokan még mindig a hagyományos szalagra teszik le a terméket ilyen-olyan okokból – például a napjainkban megszokott gyorsaság miatt is, ahelyett, hogy a pékáruk kódjával, az alkoholos ital elfogadtatásával kínlódnának az önkiszolgáló pénztárnál.