Milyen eszközökkel dolgozik egy pedikűrös?

pedikűrös

Sokáig még a pedikűrös szakmán belül is komoly vitákat generált az a téma, hogy vajon elegendőek-e a kézi módszerek vagy azért a gépes rásegítés sem nélkülözhető? Sokan hevesen ágáltak a technológiai vívmányok ellen, megint mások ragaszkodtak az innovációkhoz. Ám az idő bebizonyította, hogy egyik félnek sem volt maradéktalanul igaza, ugyanis jelenleg is az mutatkozik igazságnak, hogy az arany középút a legvonzóbb választás.

Mikor van szükség gépi beavatkozásra?

Vannak szituációk, amikor például nagyobb darabokat kell eltávolítani, amiket kézzel nagyon nehézkes, főleg a megfelelő helyről, ideális pontosságban. Itt milliméterekről beszélünk, tehát egy kis tévedés sem fér bele a kivitelezésbe. Nem csoda, hogy ilyen feladatokra a frézer kínál biztos megoldást, ami élességével garantálja a precíz végeredményt. Nyilván enélkül is meg lehetne valahogyan oldani, viszont miért kellene próbálkozni, kísérletezni, amikor itt van a kézenfekvő technológiai válasz?! Amit csak alkalmazni kell. És használnak is nagyon sokan, hasonlóan a csiszolókorongokhoz, amik szintén népszerűek és aligha nevezhetőek helyettesíthetőnek.

A gyakorlatban tehát az látszik, hogy a kézi és a gépi alternatívák nem, hogy nem egymás versenytársai, hanem kiegészítői. Nagyszerűek együtt! Egyik sem nélkülözhető, egyik sem zárható ki, hiszen mindegyiknek megvan a maga tere, helye és alkalmazási ideje.

Mindig van új a nap alatt?

Igen, a pedikűrös továbbképzések ezért annyira keresettek ezek az alkalmak. Mert bár úgy tűnhet, hogy ezen a téren egy idő után már igazán esélytelen újdonsággal szolgálni, de ez csak a látszat. Mindig akad olyan mondanivaló, olyan képzés, olyan szakirányú tanfolyam, olyan kiegészítő információ, ami újszerű, ami új megvilágításba helyezi az eddig tanultakat. Ezek a perspektíva váltások pedig elengedhetetlenek a fejlődéshez és a szakmai kiteljesedéshez. Mindenki legnagyobb örömére, hiszen a vendégek is csak profitálhatnak abból, ha nem pusztán a kellék, hanem a tudástár is időről-időre bővül, tágul, felfedve egyúttal a szakma mélységeit, szépségeit.