Milyen szabályokat fogadjunk meg, amikor divatos cipőt választunk?

bokacsizma női
bokacsizma női

Napjainkban igen nehéz eligazodni a trendek között. A különféle stílusok annyira összeolvadtak és olyan szinten elmosódtak a határok, hogy néha bizony a legjártasabbak sem tudják eldönteni, mi lenne a legjobb választás, például egy alkalmi öltözékhez. Van azonban pár alapszabály, ami kicsit segíthet könnyebbé tenni a döntést. Nézzük!

Minél elegánsabb egy esemény, annál kevesebb anyagból készül a cipő

Ez tényleg egy jól megfigyelhető szabály, és természetesen nem a kültéri eseményekre vonatkozik. Egy estélyre lehetőleg magassarkú félcipőt vagy szandált válasszuk, míg a sörözőbe a barátainkkal simán elmehetünk egy női bokacsizmában, addig ezt alkalmibb eseményre már akkor sem illik megtenni, ha kint tombolnak a mínuszok. A szabály itt tehát ugyanaz, mint a táskák esetében.

A legalkalmibb cipők készülnek a legkényesebb anyagokból

Ha nem tudjuk eldönteni egy cipőről, hogy mennyire lehet alkalmi, akkor nézzük meg az anyagát. A legjobb példa erre a bokacsizma női változata. Városban, üzleti megjelenéshez, tárgyalásra, esetleg télen egy alkalmibb, nem estélyi eseményre a női bokacsizma tökéletes választás lehet. Már ha tudjuk, hogy melyik való alkalomra és melyik nem. A titok a csizma anyagának kiképzésben rejlik. Minél finomabb a bőr egy női bokacsizmán, annál jobban viselhető alakomra. A másik megfigyelendő pont az anyag fényessége. Minél fényesebb a bőr, annál alkalmasabb egy elegáns viselethez. Ugyanakkor a legjobban ezt az íratlan szabályt a női chelsea csizmákon figyelhetjük meg. A chelsea ugyan alapvetően egy elegáns fazon, manapság viszont rengetegféle típusban készül. Találkozhatunk belőle kifejezetten vagány, erős talpbordával kialakított platformos verziókkal, vagy épp teljesen bohém, játékos formákkal tervezett modellekkel is. Viszont a klasszikus vékony vagy középvastag chelsea már jó alap lehet arra, hogy felvegyük például egy elegánsabb viselethez. Például ha egy pubba készülünk, de nem szeretnénk magassarkúban megjelenni. Ezeknél a modelleknél a bőr fényessége az igazán árulkodó. Egy kifejezetten alkalmi bokacsizma bőr anyaga fényes, illetve lakkozott, és minden esetben diszkrét vagy teljesen minimalista díszítéssel rendelkezik.

Kültéri eseményekre is lehet kültéri eleganciáét találni

Ha elegáns megjelenésről van szó, nem kell feltétlen csak a mindenféle beltéri eseményekre gondolni. Például ha épp latyakos, hideg és esős az idő, de nekünk valamilyen kültéri, téli megjelenésünk van, ahová illik felvenni egy elegánsabb cipőt, akkor mindenképp érdemes elgondolkodni az olyan gumicsizmán, ami nem is néz ki úgy, mint ha gumicsizma volna. Ez a lábbeli az utóbbi években ugyanis eszméletlen sokféle változatban látott napvilágot. Meg sem lehet a legtöbbet ránézésre különböztetni például a bőrcipőtől. Ezért ha latyakos a talaj, és nem szeretnénk szimpla bakancsban vagy hótaposóban megjelenni, akkor egy női bokacsizma gumicsizma verzióban egészen jó választás lehet, amit azonnal ki is választhatunk és megrendelhetünk.