Milyen típusú nyomtató ajánlható az otthoni fotónyomtatáshoz?

nyomtató
nyomtató
Manapság már bárki nyomtathat otthon fényképeket. Nem kell a fotósnál sorban állni, az előhívatásra várni, és azon aggódni, hogy a nyaralás során elkattintott képek a filmtekercsen is jól mutassanak. A digitális fotózás világában egyszerűbb a csízek kiosztása, mint valaha, ezzel együtt a papíralapon viszontlátás öröme is könnyedén megoldható, ha adott az a nyomtató, ami minden a témában releváns elvárásnak megfelel. De vajon melyik fajtára gondolunk?

Lehetséges, hogy meglepetést okozunk?

Előfordulhat. Ugyanis a tökéletes választás a tintasugaras nyomtató. Maga a rendszer minden tekintetben alkalmas a minőségi képnyomtatás kivitelezésére. Természetesen az eredeti kazetta kiválasztása és megvásárlása nem képezheti vita tárgyát. Utángyártott és mindenféle kétes forrásból származó variációk nem jöhetnek számításba akkor, ha a minőségi végeredmény elérése a cél. Márpedig azt nem nehéz belátni, hogy ez a minimum, ami a képek nyomtatásánál elvárható.

Ha a speciális kritériumok sem ritkák a háza táján, akkor a specifikus fotónyomtatók kínálatában célszerű körülnézni. Ezek a gépek ugyan kicsit sem nevezhetőek olcsónak, de olyan látványos eredmények érhetőek el a közbenjárásukkal, ami bátran illethető a profi jelzővel.

Visszatérve még kicsit az eredeti patron beszerzésének kitételéhez: ez az a tényező, ami a minőség és az élethű színek garantálója is egyben. Ezen túl a megbízható, prémium besorolású vegyi anyagokból álló tinta nem szárad ki, ezért a segítségével nyomtatott fotók még évekkel később is azt nyújtják látványban, mint a kinyomtatásuk pillanatában.

A papír milyensége prioritást élvez?

Így igaz, pedig sokan hajlamosak ezt a kis „csekélységet” félvállról venni. Márpedig ez komoly hiba. A legjobb eredmény egyértelműen eredeti fotópapír alkalmazásával érhető el. Kísérletezés helyett megéri elolvasni a gyártó ajánlását, ami konkrétan az érintett modellre vonatkozik.

A fenti feltételek betartásával, valamint a felsorolt körülmények bebiztosításával a tintasugaras nyomtató fényképek nyomtatásához minden fotóálmot valóra válthat.