Minden egyszerű: ha nem tetszik valami – változtass, ne hárítsd másokra!

Ha nem szeretnél megváltozni, egyszerűen ismerd be, hogy te ott vagy, ahol lenni szeretnél.

Ha valami nem tetszik-, változtass. Ha nem szeretnél ezen változtatni, az azt jelenti, hogy ez a helyzet neked megfelelő. A nem döntés is egy döntés. Nem változtatni, ez is egy választás. Nem kell panaszkodni és idegeskedni, egyszerűen be kell ismerni, hogy ott vagy, ahol szeretnél lenni – írja ezt Lilla Ahremchik.

Általában, amikor az ember rosszul végzi a munkáját, akkor felháborodva mondja: „Tudják, hogy mennyit fizetnek nekem ezért?” Tudom. És nem értem, hogy te mit is csinálsz itt. Szerintem nagyon egyszerű: ha nem tetszik, ne dolgozz itt. És ez vonatkozik mindenre.

Rossz emberrel élsz – ne élj vele.

Rosszul jössz ki az üzleti partnereiddel – váltsd le őket.

Nem áll jól neked a kosztüm- add oda olyannak, akinek jól áll.

Rosszul alszol – találd meg a lelki problémáid okát.

Rosszul vagy- menj orvoshoz.

Nem tetszik az ország ahol élsz-, költözz el.

Cselekedj, ne siránkozz. Mert ha semmit sem teszel és semmin sem változtatsz, ez azt jelenti, hogy neked ez jó. Legyél őszinte magadhoz, neked ez így jó.

Jó nyafogni.

Jó panaszkodni.

Jó szenvedni.

Jó áldozatnak lenni.

Jó, ha együtt éreznek veled.

Jó, ha segítenek és helyetted döntenek.

Jó, ha semmit sem kell tenned az életben. Jó a nyugalom. Jó az állandóság. A te komfort zónád ilyen.

Bajban lenni- megfelel neked.

Ennek is van értelme. A legnagyobb gondolat az életben. Ha nem te vagy az áldozat, akkor ki lenne az? Ha nem tudnál panaszkodni, akkor mit tudnál csinálni? Hisz ezt is meg kell valakinek csinálnia. Ha elfelejtenéd azt a gondolatot, hogy ”Nekem istentelenül nehéz, de nekem kell vinni a keresztet.” – akkor mi maradna neked? Mi is lenne veled a „kereszt” nélkül? Hogyan is élhetnél nélküle?

Nem dönteni – ez is egy döntés. Nem változatni ez is – választás. Ha ezt választod, ismerd be, fogadd el, nyugodj bele, élvezd a döntésed. Ne hibáztass másokat. Ők nem szereplők a te játékodban. 

Ismerd be: ott vagy, ahol lenni szeretnél. Ez az igazság.