Minél boldogabb egy nő, annál egyszerűbben öltözik a tudósok szerint!

Az ONU által végzett kutatások azt mutatják, hogy azok a nők akik boldogak, sokkal egyszerűbb stílusú ruhákat választanak.

2011- től kezdődően a kutatók minden évben elkészítik globális szinten a boldogságról alkotott felméréseket. A tudósok kidolgoztak néhány olyan különleges módszert, amelyeknek segítségével “mérik” az emberek boldogságát különböző országokban, majd utólag ezeket az adatokat összehasonlítják, amely egy értékelést eredményez az országok között, az emberek boldogságát illetően.

A 2017- es évben a top 10-ben a következő országok szerepeltek:

  • Norvégia,
  • Dánia,
  • Izland,
  • Svájc,
  • Finnország,
  • Hollandia,
  • Kanada,
  • Új Zéland,
  • Ausztrália,
  • Svédország.

Tulajdonképen minden évben ezek az országok jutnak be a top 10-be, csak néha változik a sorrend.

Tudjátok mi a közös ezekben az országokban? A nagyon magas életszínvonal és az elképesztő szociális normák.

Van egy maréknyi diód és mazsolád? Kattints ide és nézd meg ezt a videóban. Finom puha süteményt készíthetsz belőle

Ezzel ellentétben azok az országok amelyek a divatdiktátorai közé tartoznak, ahol a lakosok ideálisan ruházkodnak, egy egyetemista pedig elegánsabb mint egy lady, a szó klasszikus értelmében mélyen elveszettnek bizonyulnak a top 10-ben. Franciaország a 32-ik, Spanyolország a 37-ik, Olaszország az 50-ik helyen áll.

Mi a helyzet azokban az országokban ahol az emberek boldogak? Ott senkit sem érdekel. A divattervezők által piacra dobott legújabb farmer színe, ők olyan ruhákat hordanak, amely kényelmes még akkor is, ha ezek a ruhák nem a legesztétikusabbak.

A dánok és a hollandok számára a farmer, a bakancs, a póló a megszokott öltözék. Sok férfit felháborítana nálunk a svéd nők öltözete  “nincs mit nézned” – mondanák a svéd nők, a férfiak pedig azt kérdeznék, hogy  “ez női öltözék?”.

Mivel Svédország a legboldogabb országok egyike, az itt élő nők nem boldogtalanok azért mert nincs elegáns szoknyájuk vagy klasszikus cipőjük, és a férfiak egyáltalán nem frusztráltak, azért mert az ő feleségeik nem úgy néznek ki 24/7 mint a modellek.

Ahhoz, hogy boldogok legyünk nem kell a legújabb divat alapján öltözködnünk. Boldogok lehetünk akkor is, ha egyszerű ruhákba öltözködünk. Amikor az ember boldog, akkor nincs bizonyítási kényszere, egy boldog ember jól érzi magát farmerben, pólóban és átlagos cipőben.

A kutatás szerint a boldog országokban, az egyszerűség a legfontosabb dolog, ami a boldog élethez hozzájárul!