Mostanában divatba jöttek az ilyen „organikus” házak; ha az életünk mese lenne!

Nem mindenki szereti a kifinomult technológiát! Manapság az is igencsak divatosnak számít, ami természetközeli.

A híres mexikói építész, Javier Senosiain által tervezett házak kiváló példái a „szerves építészetnek”, írja a Bored Panda.

Az építész széles körben híres arról, hogy a lakóterületeket messze nem a hagyományos módon alakítja ki, illetve tervezi meg. Hogy erről meggyőződjünk, érdemes csak egy pillantást vetni a munkáira!

„A célom az volt, hogy a házat a környezetéhez tegyem hasonlatossá, hogy azzal harmóniában lehessen. Az állatok vagy az ősemberek számára, akik a barlangokat az élőhelyük megváltoztatása nélkül használták, a természet olyan volt, mint az anyja keze.”

Senosiain fákat és cserjéket használt a különböző célok megvalósításához.

Olyan zöld elválasztókat hozott létre, amelyek szűrik a kellemetlenül erős napfényt, megtartják a belső tér hűvösséget, és védik a házat a por- és zajszennyezés ellen is.

A falak, a mennyezet és a beépített bútorok vékony vasbetonból készültek, és márványdarabkákból álló borítást kaptak, vagy pedig fehér cementtel vannak bevonva.

„Ez a félig a föld alá épített ház sokkal naposabb és világosabb, mint a hagyományos házak, mert az ablakok bárhol elhelyezhetők, és a kupolák lehetővé teszik a napfény behatolását felülről. A szellőztetést a lakás alakja teszi lehetővé, amely egyáltalán nem gátolja a levegő szabad áramlását.”

Így néz ki mindez még az építkezés szakaszaiban:

És te, laknál ilyen házban?