Nem ilyen menyekre számítottam, nem tudom mit rontottam el

A nagyobbik fiam már 6 éve házas, de még mindig nincs unoka. Az első években kérdezgettem őket, hogy mi a tervük, mikor lesz belőlük család?

Mindig azt mondták, hogy majd. Pár hete náluk voltunk, ekkor újra felhoztam a témát, hogy mégis mi a tervük, milyen jövőt képzelnek? Ekkor a menyem elmondta, hogy ők egyenlőre nem akarnak gyereket, majd talán 5 – 6 év múlva. 

Most a karrier a legfontosabb, szórakozni akarnak, nyaralni, együtt lenni. Egyenlőre „nem fér bele a gyerek.” A fiam pedig helyeselt vele. Meg se tudtam szólalni! Elmondták, hogy ne is kérdezgessem, mert egyenlőre nincs ilyen tervük, nem akarnak folyton otthonülni egy gyerekkel, majd pár év múlva.

A másik fiam nemsokára megnősül, az ő választottja már első perctől kezdve ellenszenves. A jövendőbeli felesége minden csak nem házias. Egy ideje együtt élnek, mikor meglátogatom őket, mindig hatalmas rendetlenség van. A párja nem főz, mirelit ételeken élnek, mondván dolgoznak. Tőlük meg se merem kérdezni mi a tervük, mikorra tervezik az unokát.