Nincs jogod ahhoz, hogy takarításra, mosogatásra kényszeríts minket! Az iskolában azt tanultuk, hogy a gyerekeknek is vannak jogaik!

A most bemutatásra kerülő történet egy ismerősöm családjával történt. Egy aranyos házaspár, a lányok 13 évesek, a kinézetük és a mentalitásuk olyan mint egy fotómodellé.

Egy nap meglátogattam őket, kávézgattunk a konyhában és közben beszélgettünk. Egy adott pillanatban nyílt a bejárati ajtó, megjelentek a lányok, ők ketten nyugodtan beszélgettek, minket figyelembe sem vettek.

Az édesapjuk nyugodt hangon érdeklődni kezdett: – Lányok én már semmit sem értek, a szobátokban rendetlenség van, nincs beágyazva, a konyhában az edények nincsenek elmosogatva. Máris fogjatok hozzá a rendrakáshoz. Az ikrek karba tett kézzel a következőt válaszolták:

– Neked nincs jogod ahhoz, hogy arra kényszeríts bennünket, hogy valamit csináljunk! Az iskolában azt mondták nekünk, hogy van egy olyan törvény amely a gyerekek jogait védi és ez is szerepel benne.

Hirtelen csend lett, az apa idegessé vált, majd  így válaszolt a lányoknak:

– Akkor most tegyétek le az asztalra a telefonotokat! Ebben a törvényben az nem szerepel, hogy én drága mobiltelefonokat kell vásároljak nektek! Internet sem lesz, nincs szükségetek az ilyen dolgokra és számítógépre sem. Hirtelen úgy viselkedtek mint az ügyvédek! Elfelejthetitek az új ruháitokat is!

Az egyik lány már neki is kezdett mosogatni mérgesen, a másik pedig agresszív léptekkel a szobájukba tartott, majd takarítani kezdett. A monológ végén az apa mosolyogva ezt mondta:- Nőnek a gyerekek!