Sok mindent megbocsájthatsz a férjednek, de nem mindent! Ha ezt teszi veled, nem szeret igazán!

Minden embernek meg van az elképzelése arról, hogy mit nem tudna megbocsájtani valakinek. A szerelem és a közeli családi kapcsolatok azonban felülírják ezeket a szabályokat. Néha mindenkinek lehetnek rossz napjai, néha mindenki megbánthatja a szeretteit, de vannak határok, amiket nem szabad átlépni. Vagy ha valaki átlépi, akkor azt nem érdemes megbocsájtani, mert annak súlyos következményei lehetnek.

A szerelmes nők sok mindent megbocsájtanak, sok fájdalmas és talán elfelejthetetlen dolgot, de mégis van egy bizonyos láthatatlan határ, amit egyetlen férfi sem léphet át. Sok mindent eltűrhetsz a szerelmednek, de nem mindent! Egy igazán szerelmes férfi nem akarja megbántani a kedvesét, persze időnként előfordul, hogy rossz hangulata van és olyat mond, amit nem kellene, de szándékosan nem akarja bántani a partnerét. Ezért hát, ha az alábbiak közül valamelyiket tapasztalod, érdemes elgondolkodnod azon, hogy valóban szeret a kedvesed… Mert ezeket a dolgokat meg lehet bocsájtani, de nem biztos, hogy érdemes.

A férfi megüti a nőt

A férfi természeténél fogva erős és védelmező. Képes rá, hogy megvédje a szerelmét és a családját. Minden jóérzésű férfi ismeri az önkontrollt, tudja jól, mennyivel erősebb a kedvesénél, de ezt nem használja ki. Egy erős férfi nem bántja a kedvesét, még akkor sem, ha éppen dühös. Egy szerelmi kapcsolatba nem fér bele az erőszak! Nem létezik olyan ok, ami feljogosít egy férfit arra, hogy megüsse a szerelmét. Csak a labilis, gyenge férfiak bántják a nőket, de ebben az esetben már nem is igazán beszélhetünk szerelemről. Hiába megbánó és hiába fogadkozik, hogy többé nem tesz hasonlót, nem lehet hinni neki, mi a garancia arra, hogy egy újabb konfliktus esetén nem emel újra kezet rád? Mi a garancia arra, hogy nem fajul el még jobban az erőszak? Semmi! Ezért akármilyen szerelmes is vagy, ha a férfi egyetlen egyszer is testi erőszakot alkalmaz, gondolt át, hogy érdemes megbocsájtani neki? Biztonságban éreznéd magad mellette a továbbiakban? Rá mernéd bízni a gyermekeiteket? Mindegy miért ütött meg, mindegy mennyire szörnyű hangulatban van, ezt nem szabad eltűrni.

A férj veri a gyermeket

Ha a férfi úgy érzi, hogy nem képes nevelni, csak erőszakkal, annak komoly következményei lehetnek. Egy anya azért van, hogy megvédje a gyermekét, ha kell még a saját férjétől is. Ki ne hallott volna olyan történeteket, hogy az apuka azt gondolta, majd ő megneveli a gyereket, ezért úgy elfenekelte, hogy szerencsétlen csemete ülni is alig tudott. Vagy éppen apuka felöntött a garatra és ha a gyereknek nem volt kész a leckéje, lekevert neki egyet. A fizikai bántalmazást nem szabad eltűrni. Egy férfi sem a feleségét, sem a gyermekeit nem bántalmazhatja. Ha a férjed bántalmazza a gyermekeiteket, nem is érdemes azon gondolkodnod, hogy megbocsájtasz neki. Egy szerető apa gondoskodik a családjáról, kedves és türelmes, megvédi a szeretteit, nem pedig bántalmazza őket. Egy valódi apa szeretetet ad a gyermekének, nem pedig pofonokat.

Folyamatos feszült hangulat

Ha egy férj folyton részegen megy haza, vagy éppen a család teljes bevételét elveri kaszinózásra, vagy nőkre, akkor nem tisztel sem téged, sem a gyermekeiteket. Ha nem is bántalmaz fizikailag, de lelki terrorban tart, ha félsz tőle, vagy egyszerűen nem érzed jól magad otthon, ha görcsbe rándul a gyomrod, hogy miért nincs még otthon, akkor érdemes elgondolkodni azon, hogy megéri fenntartani ezt a kapcsolatot.

Megcsalás

Sokan azt mondják, hogy egy botlás még belefér, ezt mindenkinek szíve joga eldönteni. Te kell eldöntsd, hogy tiszteled magad annyira, hogy nem engeded meg a kedvesednek, aki elvileg szerelmes beléd, hogy megcsaljon, vagy inkább szemet hunysz fölötte. Ne felejtsd el, hogy az a férfi aki egyszer viszonyba bonyolódik, újra megteheti. Egy nő akit megcsalnak, soha nem lesz nyugodt, ha a férje csak 5 percet késik, már azon fog gondolkodni, hogy éppen kivel van, ezen érdemes elgondolkodni.

Megaláz

Társaságban megaláz, becsmérel, más nőkkel flörtöl, hazudozik, titkai vannak előtted, ezek mind olyan dolgok, amelyek tönkretehetnek egy kapcsolatot. Ha egy férfi nem tisztel annyira, hogy ne alázzon meg, akkor talán nem is szeret igazán. Ha társaságban mások előtt leéget, más nőkkel szemez, miközben te mellette vagy, esetleg más nőkkel beszélget a hátad mögött, akkor nem biztos, hogy ő az igazi a számodra. Vannak nők, akik eltűrik, de azt csak ők tudják, hogy mennyire nyugodtak a szerelmük mellett. Ha úgy mész el a szerelmeddel vacsorázni, vagy szórakozni, hogy attól rettegsz, mikor fog valakivel flörtölni, vagy mikor tesz nevetségessé, akkor már nagy a gond. Az sem elviselhető állapot, hogy amikor csak megszólal a telefonja, azon gondolkodsz, vajon melyik „kolléganőjével” beszél és éppen mit tervez. A megalázás és a bizonytalanság tönkretesz téged lelkileg.

Semmibe vesz

Csúnyán beszél veled, minden háztartási feladatot rád hárít, úgy érzi, hogy a nőnek az a dolga, hogy háztartási cseléd legyen. Nem veszi ki a részét szinte semmiből, mikor hazaér a munkából, azt várja, hogy hozd az ebédet, na meg a sört, hogy a kanapén heverészve nézhesse a mecset. Közben te főzz, moss és takaríts, neveld a gyerekeket és ugorj le a boltba, mert nincs otthon több sör… Ha pedig esetleg nem tettél a kedvére, akkor még le is hord a sárgaföldig, akkor nem nagyon van min gondolkodni. Lássuk be őszintén, ez nem az a kapcsolat, amiről álmodoztál.

Tiszteletlen, megbízhatatlan

Nem tisztel, nem törődik az érzéseiddel, hazudozik. Nem lehet benne megbízni, hiába mondja, hogy munka után hazamegy, órákig várod és azt sem tudod, merre jár, kivel van. Nem mersz semmit sem rábízni, mindent megígér, de semmit sem tesz meg, amit kellene. Az ilyen férfi tönkretesz anélkül, hogy észrevennéd.

A fentiek egyike is jó ok arra, hogy elgondolkodj a kapcsolatodon, de ha többet is tapasztalsz közülük, akkor érdemes megfontolnod, hogy tényleg ilyen emberrel szeretnéd leélni az életed. Rengeteg dolgot meg lehet bocsájtani, de csak akkor, ha ez téged nem tesz tönkre. Jól fontold meg, mennyit ér neked az adott kapcsolat, mit vagy képes feláldozni érte, mert a boldogságod és a nyugalmad többet ér.