Szalóki Ági kegyelmet kér a börtönre ítélt Geréb Ágnesnek

Budapest, 2012. február 10. Geréb Ágnes szülész-nőgyógyász az ellene és társai ellen halált okozó, foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés vétsége és más bűncselekmények miatt indult büntetőper másodfokú tárgyalás kezdete előtt, a Fővárosi Ítélőtábla tárgyalótermében. MTI Fotó: Kovács Tamás

Szalóki Ági énekesnő Facebook oldalán arra is felhívja figyelmet, hogy az ítéletet ellenzőknek nem szabadna a politika szintjén kezelniük az ügyet.

A Fővárosi Ítélőtábla Geréb Ágnest 2 év letöltendő börtönbüntetésre ítélte. Az énekesnő hosszú posztban figyelmezteti azokat, akik Geréb oldalán állnak, hogy az orbánozás és a diktatúrázás nem fog célra vezetni. Szerinte ugyanis: “szemléletbeli különbség osztja meg a közvéleményt Geréb Ágnes és az otthonszülés ügyében, melynek nincs köze pártpreferenciához.”

Szalóki más oldalról közelíti meg az ügyet. A magyar szülészet és nőgyógyászat szakmai és erkölcsi megújulásának, reformjának lehetséges eszközét látja benne, feltéve, ha sikerül felülemelkedni a politikai szempontok alapján való megközelítésen.

Szalóki a posztban azonban nem csak véleményét nyilvánította ki, hanem kegyelemért fordult Áder Jánoshoz és Trócsányi Lászlóhoz Geréb felmentéséért. Az énekesnő szerint a legfőbb gond, hogy az ítélet megengedhetetlen kettős mércét tükröz, hiszen addig, amíg a kórházakban dolgozó szülész-nőgyógyászok jogi következmény nélkül hibázhatnak, zsebelhetnek be milliókat adózatlanul a magánpraxisaikon keresztül, addig nem születhet igazságos ítélet. Szalóki Ági a szülész-nőgyógyászok “kiskirályságának” megszüntetésében látja a megoldást Magyarországon, ehhez első lépésnek pedig Geréb Ágnes felmentését kezdeményezte.