Szibériában egy fickó éjjel 1 km-t úszott le egy folyóban, hogy megmentse egy fulladozó lány életét!

Mit gondolsz, kit nevezhetünk hősnek? Néhányan most biztos a szigorú tekintetű, jóképű hollywoodi férfi színészekre gondolnak, akiknek a teste csupa izom, arcuk borostás, szemeik kiismerhetetlenségről árulkodnak, továbbá tele vannak önbizalommal. Közben ez a kép egyértelműen csak a mozivásznon él, emellett túlságosan képzeletszülte is. Azonban tény, hogy a hősök köztünk járnak. De ők teljesen hétköznapi emberek.

Ma bemutatunk egyet az ilyen hősök közül.

A minap történt ez az eset Uszty-Kut városában Kelet-Szibériában, az Irkutszki területen, amiből aztán majdnem tragédia lett. Két jó barát, akik közül az egyik egy Bogdan Ogorodnyikov nevű fiatalember, egy esti séta után hazafelé indultak. Hirtelen sírás és kiáltozás ütötte meg a fülüket. A hangok forrása mellettük haladt el, a folyón. A fiúk azonnal rájöttek, hogy valaki a vízbe esett, és a fulladozó embert sodorja az ár. Gondolkodás nélkül Bogdan beugrott a vízbe. A barátja, Szerjozsa közben elrohant segítséget hívni.

A teljes sötétségben úszva, körülbelül egy kilométerrel attól a helytől, ahol vízbe ugrott a fiatalember végül rátalált a fuldokló lányra, megragadta, és leküzdve a vízáramlás erejét, a part felé úszott vele. Egész idő alatt Szergej a partról bíztatta a fulladozót, hogy ne féljen. Néhány perc múlva egy másik ember ugrott a vízbe, egy férfi, akit Szergej hívott. Mivel Bogdan ereje már fogytán volt, elkélt a segítség, így együttesen könnyen kivihették a szinte fuldokló gyermeket a szárazföldre.

Meg kell jegyezni, hogy Bogdan Ogorodnyikov a helyi klubban életmentőként dolgozik. Nagyon jól úszik, és azt is tudja, hogyan kell elsősegélyt nyújtani, ha valaki fuldoklik, illetve adott esetben újraéleszteni. Hála Istennek, ez utóbbira nem volt szükség: a lány nem szenvedett komoly sérüléseket, de természetesen nagyon megijedt és sokkos állapotban volt. Az orvosok megvizsgálták, és azt mondták, hogy nincs az ijedtségen kívül semmi baja. Ezt követően a lány ügyét a rendőrség vette át, hogy tisztázza az eset minden részletét. Hamarosan a  megmentett  gyermek szülei is megjelentek a kapitányságon.

Bogdan Ogorodnyikov részére tervezik, hogy hivatalosan is odaítéljék a „fuldokló ember megmentése”kitüntetést. Ő egy valódi hős: szerény és becsületes!