Térkövek, amelyek garantáltan feldobják a kertedet!

térkő

A térkő rendkívül népszerű és divatos anyag, amely széles körben alkalmazható a kertben. Térkővel utak, autófeljárók, teraszok burkolhatók, de lábazatok készítésére is jól lehet használni. A kerti térkövek adta lehetőségek maximális kihasználása érdekében érdemes tájékozódni arról, hogy milyen típusú, mintázatú és színű térkövek kaphatók, és hogyan variálhatók az utak, a teraszburkolatok és az autóbeállók vonatkozásában. Nézzük!

Térkő – használat a kertben

A térkő egy nagyon univerzális és népszerű anyag a kertben való használatra. A gránit- vagy bazaltkockáknál alacsonyabb ár, valamint a hasonló szilárdság és ugyanolyan magas esztétika miatt a kerti térkövek tökéletes megoldást jelentenek azok számára, akik alacsonyabb költségvetéssel szeretnének minőségi kerti felületeket szerezni. A térkövek betonból készülnek, amit különféle technikákkal dolgoznak fel, hogy természetes és esztétikus megjelenést realizáljanak. A térkövek olyan jó minőségűek, hogy bátran felvehetik a versenyt a természetes kőzetekből, például gránitból készült megoldásokkal. A kerti felhasználásra vonatkozó ötletek rendkívül változatosak. Leggyakrabban a kerti utak burkolására használják – járdák, autóbeállók, teraszok. Kerti lépcsőket és a kertbe vezető kövezett ösvényeket is építhetünk térkő vagy járdalap felhasználással. Néha térköveket használnak alacsonyabb támfalak építésére is, a szegélykő pedig szegélyek kialakítására ideális.

A térburkoló kövek különböző formájúak és méretűek lehetnek

A piacon megtalálhatók téglalap, négyzet, kerek, hullámos vagy rombusz alakú térkövek. A szabálytalan formájú, régi kőburkolatnak stilizált térkövek lenyűgözők. Mielőtt azonban útburkolati köveket rendelnénk, mindig vegyük figyelembe az egyedi kritériumok mindegyikét. Milyen paraméterekkel kell rendelkeznie az ingatlan burkolatának? Attól függ, hogy milyen stílusban szeretnénk kialakítani a ház körüli teret. A térkőnek illeszkednie kell a homlokzathoz, a kerítésekhez és a külső lépcsőhöz. Ha ezeket az elemeket modernista szellemben terveztük, kerüljük a természetes anyagokat utánzó felületeket. És persze fordítva: ha a telek egy rusztikus stílusú épületet rejt, jobb, ha lemondunk az ipari és fémszerű elemekről.