Hogyan válasszuk ki a legjobb férfi pénztárcát? Nézd ezt a három trendet!

férfi pénztárca

A pénztárca egy fontos kiegészítője minden férfinak. Habár elsőre kevésbé tűnik lényegesnek, mégis érdemes tudni, hogy ez az első olyan kiegészítő, amit azonnal mindenki észrevesz, ha elővesszük. Már pedig a pénztárca sokat elárul gazdája ízléséről, ezért érdemes alaposan kiválasztani. Milyen trendek futnak most belőle?

1. Elegáns pénztárcák, amik sosem mennek ki a divatból

Az elegáns pénztárcák örök divatnak számítanak. A szépen megmunkált, minőségi bőrből készült modellek még évtizedek múlva is megállják a helyüket. Ezért bőrből mindig érdemes minőségit választani, hiszen az sosem fog kimenni a divatból. A márkás pénztárcák között jó eséllyel kapunk olyan stílusos darabokat, amelyek nem csak minden öltözéket feldobnak, de magas szinten képviselik a minőség és az elegancia legjavát. Ha igazán férfias darabot keresünk, akkor nézzünk egy fekete vagy sötétbarna nubuk bőr slim pénztárca fazont. A slim pénztárcákba kevesebb készpénz és több kártya fér el, ezért leginkább azoknak lehet jó választás, akik inkább a kártyát használják. Ezekből a fazonokból azonban akadnak olyanok, amelyek több fakkosak, tehát jobban elfér bennük a pénz is. A Boss, az Armani vagy a Tommy Hilfiger elegáns pénztárcáival biztos, hogy nem fogunk mellélőni, ezért mindenképp érdemes ezen márkák kínálatát is átböngészni például a MODIVO webáruházában.

2. Mintás pénztárcák – klasszikusak, mégis modernek

A mintás pénztárcák köre igen szélessé vált a férfiak kategóriájában. Volt idő, amikor ez nem így volt, és többnyire csak egyszínű férfi pénztárcákat, vagy pont ellenkezőleg, túl kirívó sport pénztárcákat kaphattunk. Ma már azonban készülnek olyan bőr, nyomott mintás modellek is, amelyek nem csak elegáns viselethez, de például a férfi farmerkabáthoz is jól illenek – annak ellenére, hogy prémium bőr pénztárcákról van szó. Egyszerre lehetünk velük elegánsak, igényesek és lazák is. Az ilyen darabokat szintén a márkás pénztárcák kategóriájában találjuk meg. Például a Ralph Lauren vagy a Michael Kors márkáknál, amelyek elég impozáns választékkal rendelkeznek mintás pénztárcák tekintetében. Viszont ha a sportos vonal jobban érdekel minket mintás darabokból, azt is megtalálhatjuk természetesen a Vans vagy az adidas képviseletében többek között.

3. Pénztárcák különleges bőrökből

Az idei pénztartó trendek harmadik nagy slágere a különleges bőrökből készített pénztárcák köre. Ezeket is régen maximum a hölgyeknél találhattuk meg szélesebb kínálatban, ma viszont rendkívül nagy a választék azokból a darabokból, amelyek úgy színesítik a férfiak ruházatát, hogy a férfias megjelenésből cseppet sem vesznek el. Az ilyen bőrök egyrészt a különféle állatmintás nyomatokat jelentik, vagyis bátran választhatunk a kígyómintás vagy krokodilmintás darabok között. Ezen kívül igen népszerűvé váltak a 3D nyomott geometrikus alakzatokkal dizájnolt bőr pénztárcák is. Ezek anélkül tudnak színt vinni a szettünkbe, hogy az egyszínű eleganciát mellőzniük kéne. Ebben az esetben tehát nem a színek játszanak szerepet, hanem a bőr különféle felületei. Ugyanígy találkozhatunk lakkbőr, vagy lakk és matt bőrök különféle kombinációival egy pénztárcán belül akár úgy, hogy különleges felületkezeléssel adják meg pluszban a pénztárca egyediségét.